Η «Κυρία της Ξηροκρήνης» στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων

  • Dogma
η κυρία της ξηροκρήνης

Με αισθήματα χαράς και πνευματικής αγαλλίασης η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεωςκαι η ενορία των Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης υποδέχθηκαν την μοναδική εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου την επονομαζομένη «Η Κυρίας της Ξηροκρήνης».

Την εικόνα » Η Κυρία της Ξηροκρήνης», φιλοτέχνησε ο ιερομόναχος πατήρ Λουκάς ο από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Το απόγευμα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2016, κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, μπροστά στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης, προϋπάντησαν την σεβάσμια εικόνα της Παναγίας και ραίνοντάς την με ροδοπέταλα την τοποθέτησαν στο προσκυνητάρι της στο σολέα του Ιερού Ναού.

Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα, στον οποίο το Θείο Λόγο κήρυξε ο ιερομόναχος πατήρ Λουκάς Ξενοφωντινός, αναφερόμενος στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο και η παράκληση αυτή της ενορίας για την έλευση και μόνιμη παρουσία της Παναγίας, τον αγιογράφο πατέρα Λουκά και όλη την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος υπό του Καθηγουμένου αυτής Αλεξίου ιερομονάχου, τον ευσεβή λαό που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό ενώ υπεγράφη και το πρακτικό της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ως άνω Ιερό Ναόκηρύττοντας το λόγο του Θεού βασιζόμενος στην ευαγγελική περικοπή της Β’ Κυριακής του Ευαγγελιστού Λουκά.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθος πιστών.

TOP NEWS