Κυριακή Αγίων Πατέρων στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος

  • Dogma
κυριακή

Την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου 20 Μαΐου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φ  κ. Νικόλαος , μετέβη προεορτίως όπου ιερούργησε και ωμίλησε στον πανηγυρίζοντα, καταστόλιστο με άνθη, καλλιμάρμαρο Ιερό Ναό των Ισαποστόλων  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Δήμο της Λοκρίδος.

Τους Ιερούς ύμνους απέδωσε θαυμάσια Βυζαντινή Χορωδία υπό την Χοραρχία  του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ανδρέου Ιωακείμ και του Λαμπαδαρίου του Ναού κυρίου Κωνσταντίνου Μαντζαβίνου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ζωή των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνο και Ελένη, τονίζοντας στοιχεία από την Αγία ζωή τους και την πίστη τους στον Θεό και την Ορθοδοξία.

«Ο Μέγας Κωνσταντίνος,  ήταν ένας Άγιος Αυτοκράτορας, ο οποίος διοικούσε την μεγάλη αυτοκρατορία του Βυζαντίου με σημαία του, το Σταυρό του Κυρίου και με την ευλογημένη Αγία μητέρα του Ελένη υπήρξαν ορθόδοξοι ηγέτες», είπε χαρακτηρίστηκα ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης συνέδεσε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου με τον Άγιο Κωνσταντίνο,  ο οποίος προήδρευσε της Συνόδου και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση της πίστεως.

Παρότρυνε ακόμα τους πιστούς να μένουν πιστοί και αμετακίνητοι  στις αρχές της Εκκλησίας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δεινά.

Τέλος ευχήθηκε οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη να περιφρουρούν την όμορφη πόλη του Αγίου Κωνσταντίνου και να χαρίζουν σε όλους υγεία και δύναμη.

Ο Ποιμενάρχης μας με την ελευσή του στο Ναό εκόμισε  και τις Ιερές Εμβάδες της  Αγίας Ελένης, οι οποίες ετέθησαν προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών πλησίον της  Ιεράς Εικόνος των Αγίων. Οι Ιερές Εμβάδες φυλάσσονται στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και προσφέρθηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο,  ως ευλογία και δώρο στον Ποιμενάρχη μας το 2017 όταν ως Αντιπρόεδρος της Δ.Ι.Σ. προηξήρχε στο  Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο  στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω Αττικής, με την ευκαιρία της φιλοξενίας του Τιμίου Σταυρού και του Ιερού Λειψάνου  της Αγίας Ελένης από την Βενετία της Ιταλίας.

Περί το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προσεφώνησε εγκαρδίως ο Προϊστάμενος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μενδενίτσης και Καμένων Βούρλων Αιδεσιμ. Πρωτ. π.  Κωνσταντίνος Ρεντίφης,  ο οποίος με υικά αισθήματα αγάπης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στον εορτασμό και του προσέφερε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου μια όμορφη ανθοδέσμη.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν: ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Μώλου και Αγίου Κωνσταντίνου κ Ιωάννης Συκιώτης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Τριανταφύλλη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λιμενάρχης Αγίων Κωνσταντίνου κ. Χαραλαμπία Σκριμπά και πολλοί πιστοί.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προς όλους τους εορταστάς.

img_0019_4 κυριακή 2_9

TOP NEWS