Κυριακή ΣΤ΄Λουκά στην Μητρόπολη Άρτης

  • Dogma
άρτης

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, το πρωΐ, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καταρράκτου Άρτης, χοροστάτησε στον Όρθρο, ελειτούργησε και εκήρυξε τον Θείο λόγο ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.

Ο Σεβασμιώτατος Άρτης Καλλίνικος στο Κήρυγμά του ετόνισε, ότι ο άνθρωπος όταν ζει ιδιοτελώς, δεν θέλει να έχει σχέση με τον Θεό και προτιμά να σχετίζεται με τις δυνάμεις του σκότους. Όπως οι Γαδαρηνοί, οι οποίοι έδιωξαν τον Ιησού από την περιοχή τους, επειδή έχασαν ζωϊκό κεφάλαιο, αντί να Τον ευχαριστήσουν που καθάρισε τον τόπο τους από τους δαίμονες.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης, στην συνέχεια, με την παρουσία εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και Φορέων, ετέλεσε Δοξολογία και κατόπιν επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ των έντεκα Καταρρακτινών θυμάτων των Ναζιστικών Κατοχικών Δυνάμεων. Στις 26-27 Οκτωβρίου 1943, το χωριό Καταρράκτης Άρτης, πυρπολήθηκε ολοσχερώς από την ορεινή ταξιαρχία Εντελβάις των Ναζί και φονεύθηκαν έντεκα Καταρρακτινοί. Ο Καταρράκτης, προσφάτως, χαρακτηρίστηκε «Μαρτυρικό Χωριό».

DSCN9951 DSCN9933 DSCN9930 DSCN9939 DSCN9946 DSCN9948 άρτης DSCN9958

TOP NEWS