Κυριακή των Πατέρων στον Άγιο Αχίλλιο

  • Dogma
κυριακή

Κυριακή των αγίων Πατέρων 28 Μαΐου 2017, και με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε η θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Κατά την Κυριακή των Πατέρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ομίλησε κατ’ αρχήν στο πυκνό εκκλησίασμα για την Αρχιερατική προσευχή του Ιησού και για την εορτή των αγίων πατέρων της Πρώτης εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου το 325 μ.Χ.. Στην συνέχεια τόνισε ότι όπως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός επεράτωσε, ολοκλήρωσε δηλαδή το έργο Του επί της γης, έτσι και εμείς θα πρέπει να ολοκληρώνουμε το έργο μας και να τελειωνόμαστε πνευματικά, να προκόπτουμε δηλαδή εν Κυρίω πάντοτε, ώστε να αξιωθούμε εν εκείνη τη μεγάλη ημέρα και της ατελευτήτου χαράς της βασιλείας των Ουρανών.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέστη της επισήμου Δοξολογίας για την επέτειο της μάχης της Κρήτης, παρουσία των Αρχόντων του τόπου και πολλών Κρητικών αδελφών που τιμούν ιδιαίτερα την ημέρα αυτή της ιστορικής επετείου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, Μουσικολογιώτατο Διδάσκαλο κ. Κυριαζή Δασκαλούδη για την θαυμάσια απόδοση του ωραιότατου Δοξαστικού της ημέρας:
«Τῶν ἁγίων Πατέρων ὁ χορός, ἐκ τῶν τῆς οἰκουμένης περάτων συνδραμών, Πατρός, καὶ Υἱοῦ, καὶ Πνεύματος ἁγίου, μίαν οὐσίαν ἐδογμάτισε καὶ φύσιν, καὶ τὸ μυστήριον τῆς θεολογίας, τρανῶς παρέδωκε τῇ Ἐκκλησίᾳ· οὓς εὐφημοῦντες ἐν πίστει, μακαρίσωμεν λέγοντες· Ὦ θεία παρεμβολή, θεηγόροι ὁπλῖται, παρατάξεως Κυρίου, ἀστέρες πολύφωτοι, τοῦ νοητοῦ στερεώματος, τῆς μυστικῆς Σιὼν οἱ ἀκαθαίρετοι πύργοι, τὰ μυρίπνοα ἄνθη τοῦ Παραδείσου, τὰ πάγχρυσα στόματα τοῦ Λόγου, Νικαίας τὸ καύχημα, οἰκουμένης ἀγλάϊσμα, ἐκτενῶς πρεσβεύσατε, ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.»

kritikoi-2 κυριακή kritikoi-5 kritikoi-3 kritikoi-4 kritikoi-7 kritikoi-8

TOP NEWS