Κυριακή του Θωμά στη Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε, την Κυριακή του Θωμά 15 Απριλίου 2018, το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο – Μ.Φ.Η. «Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος» της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, σύμφωνα με παλαιά παράδοση που θέλει αυτή την Κυριακή να τιμώνται ιδιαιτέρως οι κτήτορές του, οι ευεργέτες και δωρητές του, αλλά και οι εθελοντές και εθελόντριες που βοηθούν καθημερινά στο σημαντικό έργο που το Ίδρυμα αυτό της Εκκλησίας επιτελεί.

Στην ιερά πανήγυρη, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος του Γηροκομείου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο, με την συμμετοχή και άλλων Κληρικών με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ιδρύματος αυτού της τοπικής Εκκλησίας, έκανε εκτενή αναφορά στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί, ενώ παράλληλα δημοσίως εξέφρασε το σεβασμό και την ολοκάρδια ευχαριστία του ιδίου προσωπικά, αλλά και ολόκληρης της τοπικής Εκκλησίας στους κτήτορες των Ιδρυμάτων, σε εκείνους που δώρισαν τις περιουσίες τους, αλλά και σε όσους κατά καιρούς συνέβαλαν στη λειτουργία τους, τα ονόματα των οποίων, όπως είπε, σε κάθε Θεία Λειτουργία μνημονεύει.

Μετά την Θεία Λειτουργία, με την φροντίδα του Διευθυντού του Ιδρύματος Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτου, παρετέθη πλούσιο πρόγευμα σε όλους τους ευεργέτες, μαζί με τους τροφίμους γέροντες και γερόντισσες

TOP NEWS