Λαγκαδά: «Η εν Πνεύματι Αγίῳ αναγέννηση νοηματοδοτεί τη ζωή του ανθρώπου»

  • Dogma

Τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου της ενορίας της Γερακαρούς, τελέσθηκαν σήμερα και με κάθε επισημότητα, από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη.

Dogma Newsdesk

Τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου της ενορίας της Γερακαρούς, τελέσθηκαν σήμερα και με κάθε επισημότητα, από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη.

Την παραμονή των εγκαινίων, ο κ. Ιωάννης, μετέφερε στον υπό εγκαινισμόν ναό της ενορίας της Γερακαρούς, τα λείψανα τα οποία και εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα. Στη συνέχεια τελέστηκε οεσπερινός των εγκαινίων, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους πιστών.

Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων και η πρώτη πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ομητροπολίτης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του γεγονότος που έχει ο εγκαινιασμός ενός ναού όχι μόνο για κάθε τοπική Μητρόπολη αλλά και για ολόκληρη την Εκκλησία τονίζοντας ότι «κάθε Ιερός Ναός και κάθε Εκκλησία είναι μία Κιβωτός Σωτηρίας και αποτελεί τον τόπο κάθε κοινής Ευχαριστιακής Συνάξεως».

«Ο Θεός μας δίδει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα κάθε στιγμή στη ζωή μας και κάθε μέρα που ανατέλλει, ώστε να ανακαινίσουμε τον εαυτό μας, να ξαναγεννηθούμε και να γίνουμε άνθρωποι του Θεού έχοντας τη Χάρη του Άγιου Πνεύματος χωρίς αμαρτία και φθορά πλέον».

«Τα πάντα μέσα στην Εκκλησία έχουν τη σημασία τους και μας βοηθούν να καταλάβουμε πως αυτή η ευπρέπεια είναι εκείνη που μας οδηγεί στο να γνωρίσουμε τον Θεό και τους Αγίους, και όσο πιο κοντά φτάνουμε τόσο περισσότερο αγιαζόμεθα με αποτέλεσμα η ζωή μας αποκτά νόημα και η καρδιά μας χαρά» πρόσθεσε ο ιεράρχης.

«Ο άνθρωπος μία φορά γεννιέται αλλά μέσα από τη ζωή της Εκκλησιάς ξαναγεννιέται και αυτή η εν Πνεύματι Αγίῳ αναγέννηση είναι εκείνη που αναδεικνύει, θεοποιεί και αγιάζει τον άνθρωπο νοηματοδοτώντας τη ζωή του, γιατί η αλήθεια είναι ότι το νόημα της ζωής που δεν τελειώνει με τον θάνατο αλλά αρχίζει περνώντας από τη γη και συνεχίζει στον Ουρανό μέσῳ του τάφου που γίνεται η κλίμαξ».

TOP NEWS