Λαγκαδά Ιωάννης: Γίνονται και σήμερα θαύματα

  • Dogma
Λαγκαδά

Την Κυριακή 23 Ιουλίου ε.έ., ημέρα μνήμης και τιμής του Προφήτου Ιεζεκιήλ, της Οσίας Πελαγίας της εν Τήνῳ και των Αγίων Φωκά του Ιερομάρτυρος και Απολλιναρίου Επισκόπου Ραβέννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης της κωμοπόλεως της  Ασσήρου.

Στην κυριακάτικη ομιλία του, προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων παρέστη και ο πρ. Πρόεδρος του  Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αντώνιος Γυφτόπουλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε τόσο στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή την οποία και ανέλυσε εκτενώς όσο και στην μνήμη των σήμερα τιμωμένων από την Αγία μας Εκκλησία, Αγίων Πατέρων, Μαρτύρων και Προφητών, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι «το κάθε θαύμα στην ζωή του ανθρώπου είναι μία προσωπική επίσκεψη της Χάριτος και της Ευλογίας του Θεού και είναι ένα γεγονός με περιεχόμενο που ο καθένας υποκλίνεται και δοξάζει τον Θεό.

Γίνονται και σήμερα θαύματα και θα γίνονται συνέχεια. Ο Κύριος πραγματοποίησε τα θαύματα που γνωρίζουμε και άλλα που δεν έχουν καταγραφεί, για να μας δώσει ένα τεκμήριο και μία απόδειξη ότι είναι πραγματικά Εκείνος που αποτελεί την προσδοκία, είναι ο Σωτήρας και ο Λυτρωτής που έρχεται να αναδημιουργήσει την φθαρείσα φύση του ανθρώπου από την αμαρτία και το χαρακτηριστικό ιδίωμα αυτής, το οποίο και αλλοιώνει τον άνθρωπο και διαστρέφει την καρδιά αυτού, με αποτέλεσμα να χάνει την ωραιότητα με την οποία τον εκόσμισε ο Θεός.

Ο Κύριος με τα θαύματα που έκανε και κάνει,  θέλει να μας δείξει ότι είναι παρών στην ζωή μας, θέλει να δείξει ότι δεν είμαστε μόνοι, θέλει να μας δείξει ότι είναι Εκείνος που ήρθε μας σώσει, περιμένοντας την συγκατάθεση μας και την αποδοχή της Σωτηρίου Παρουσίας Του στην ζωή μας. Αν δεχτούμε τον Χριστό ως Σωτήρα και Λυτρωτή τότε η ζωή μας θα αλλάξει και θα γίνει ζωή Χαράς και Ευλογίας Θεού.

Στην καθημερινότητα ο καθένας μας μπορεί να ακούει λόγους πολλούς αλλά να είναι και επιπόλαιος στα όσα διατυπώνει. Το θέμα είναι ότι όταν σε αυτά μπει ο πειρασμός εμείς γινόμεθα ακοινώνητοι, χωρίς να ακούμε αυτό που μας λέγει ο Κύριος και να ακολουθούμε το θέλημα Του και την αλήθεια της Πίστεως, ζώντας ταυτόχρονα σε μία κατάσταση συγκρουσιακών γεγονότων και καταστάσεων.

Εάν ο άνθρωπος άκουε την φωνή του Θεού και είχε αγάπη στην ζωή του, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ο Θεός μας έδωσε την δυνατότητα να ζούμε κάτω από τις κοινές ευεργεσίες Του, όπως την ανατολή του ήλιου και την χαρά της ημέρας, η οποία είναι κοινή για όλους τους ανθρώπους αδιακρίτως.

Ο Χριστός φέρνει στην ζωή μας την Ειρήνη, την Επικοινωνία με Εκείνον και μεταξύ μας, το αληθινό Φως ανοίγοντας μας τα μάτια για να βλέπουμε αυτή την ομορφιά που υπάρχει, ξεχωρίζοντας το κακό από αγαθό και έχοντας την βεβαιότητα της σωστής επιλογής.

Η παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είναι το γεγονός εκείνο που ανατρέπει την πορεία του ανθρώπου προς την φθορά και τον θάνατο. Όλα αυτά είναι ένα πνευματικό κεφάλαιο της ζωή μας και μία ευλογία της Αγάπης του Θεού. Θα πρέπει να τα δεχτούμε αληθινά και με ταπεινό φρόνημα να τα καλλιεργήσουμε αφήνοντας την καρδία μας να φωνάξει, όπως φώναζαν και οι καρδιές των τυφλών «Ελέησον ημάς».

TOP NEWS