Λαγκαδά Ιωάννης: Η ζωή μας είναι γεμάτη από δοκιμασίες

  • Dogma
λαγκαδά

Σε μία εποχή που όλα χάνονται και υποτιμούνται, ο Κύριος, μας χαρίζει την χαρά της παρουσίας Του και μας δίδει την μοναδική αξία του χαρίσματος της υιοθεσίας καλώντας μας να απαλλαχτούμε από κάθε «μολυσμό σαρκός και πνεύματος», επιτελώντας «αγιοσύνη εν φόβω Θεού», το οποίο είναι και το έργο που επιτελείται μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας και μαρτυρείται ιδιαιτέρως από το παράδειγμα της βιωτής των σήμερα τιμωμένων Αγίων Νεομαρτύρων.

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης,  προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, το οποίο παρέστη συμπροσευχόμενο κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου ε.έ., εις την Ιερά Μονή Αναστάσεως του Κυρίου – Εμμαούς.

λαγκαδά λαγκαδά λαγκαδά

Εν συνεχεία και αφού ανέλυσε εκτενώς της σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή, η οποία και μας ομιλεί  για την θεραπεία της θυγατρός της Χαναναίας, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, επεσήμανε ότι δυστυχώς σήμερα η καθημερινότητα της ζωής μας, είναι γεμάτη από παραδείγματα πόνου και δοκιμασίες.

λαγκαδά λαγκαδά λαγκαδά

Πολλοί γονείς επωμίζονται το μεγάλο φορτίο της δοκιμασίας των παιδιών τους, όταν αυτά παγιδεύονται και μπλέκονται στα επικίνδυνα μονοπάτια των σύγχρονων δοκιμασιών όπως είναι για παράδειγμα τα ναρκωτικά και κάθε άλλου είδους φυσικών και πνευματικών εξαρτήσεων και ναρκώσεως, με συνέπεια  να μην μπορούν πλέον να διακρίνουν πιο είναι το φως και η αλήθεια, πιο είναι το καθαρό και το τίμιο, με αποτέλεσμα να χάνονται και να οδηγούνται σε μία πορεία που κάποτε ήταν μοναδική και σήμερα τείνει να καταστεί κατεστημένο.

λαγκαδά λαγκαδά

Καταλήγοντας την ομιλία του, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά προέτρεψε τους γονείς να απευθύνουν τα αιτήματα τους με θερμή Πίστη και όχι με σκοπιμότητες προς τον Κύριο και να θυμούνται πάντοτε πως μόνο ο Ιησούς μπορεί να σώσει και να βοηθήσει, αρκεί να Τον επικαλούμαστε αληθινά λέγοντας Τον μέσα από την καρδιά μας «Κύριε, βοήθει μοι».

λαγκαδά DSC_8089

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβει εις την περιοχή του Ασκού, όπου παρουσία, του Βουλευτού της Ν.Δ. κ. Σάββα Αναστασιάδη, του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Ασκού κ. Αναστασίου Σαπλαμίδη καθώς και αρκετών πολιτών, ευλόγησε και έκοψε, την Βασιλόπιτα της Κοινότητος, ευχόμενος προς όλους τα Χρόνια Πολλά, έχοντας υγεία και δύναμη ώστε να ανταπεξέρχονται στα ποικίλα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν προς όφελος των πολιτών και του τόπου μας.

λαγκαδά λαγκαδά

 

TOP NEWS