Λαγκαδά Ιωάννης: Καλούμαστε να μιμηθούμε τους αγίους

  • Dogma
Λαγκαδά

Το απόγευμα της 24ης Οκτωβρίου ε.έ., ετελέσθη μέσα σε κλίμα κατανύξεως η Ακολουθία του Επιταφίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, εις τον παλαιό ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Δημητρίου του Μυροβλύτου της κωμοπόλεως του Μελισσοχωρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τον οποίον και πλαισίωναν ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεως.

Προ της ενάρξεως της συγκινητικής αυτής Ακολουθίας, εκόμισθη υπό του Σεβασμιωτάτου απότμημα του Σεπτού και Χαριτοβρύτου Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, το οποίο και ετοποθετήθη εις το μέσον του Ναού και εν συνεχεία εψάλει η προβλεπόμενη Ακολουθία καθώς επίσης και τα Εγκώμια του Αγίου.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, αναφέρθηκε εκτενώς στα Πολιουχικά Θαύματα του Αγίου καθώς επίσης ανέλυσε και τον ύμνο της 9ης ωδής από την σημερινή ακολουθία, και εις τον οποίοι πραγματοποιείται ένας «διάλογος» μεταξύ του Αγίου Δημητρίου και της πόλεως της Θεσσαλονίκης.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος τον λόγο του, υπογράμμισε ότι εκείνο που μας δίδει δύναμη και εκείνο που μας στηρίζει, είναι η Χάρις του Θεού, και εκείνο που μας ενισχύει είναι οι πρεσβείες και προσευχές των Αγίων για το πρόσωπο μας.

Θα πρέπει να πλησιάσουμε τους Αγίους και να τους μιμηθούμε στην αγιότητα, στην καθαρότητα του βίου τους, στην εντιμότητα και στην ειλικρίνεια. Ο Άγιος Δημήτριος και ο Άγιος Νέστωρας δεν είχαν δύο πρόσωπα, αλλά ένα και αυτό ήταν το πρόσωπο του Πιστού προς τον  Κύριο. Έτσι εμείς θα πρέπει να τους τιμούμε, μιμούμενοι την ζωή τους και γενόμενοι αληθινοί Χριστιανοί με Πίστη Αγία προς τον Έναν και Αληθινό Θεό.

TOP NEWS