Λαγκαδά Ιωάννης: Η πίστη είναι η δύναμη που οδηγεί στον Θεό

  • Dogma
λαγκαδά

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 10 Απριλίου 2016, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει την ασκητική μορφή του Οσίου πατρός Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κριθιάς.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, τελέσθηκε Επιμνημόσυνος Δέησις επί τη ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης της Θρακικής Γενοκτονίας, όπως αυτή ορίστηκε να τιμάται από το Πανθρακικό Συμβούλιο, που έλαβε χώρα το 2006 στην πόλη της Κομοτηνής.

DSC_2654 DSC_2664 DSC_2670 DSC_2672

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, παρέστησαν οι Βουλευτές της ένωσης Κεντρώων κ. Αριστείδης Φωκάς και Πα.Σο.κ. κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Κριθιάς κ. Ηλίας Βρανός, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και αντιπροσωπίες των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής αλλά και της μαθητιώσης νεολαίας.

DSC_2675 DSC_2686 DSC_2699 DSC_2714

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Καθηγήτρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως κα. Καλλιόπη Καντηλανάπτη, η οποία και αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα του ξεριζωμού των Θρακών από τις αλησμόνητες πατρίδες, ενώ τέλος ακολούθησε και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώων της κωμοπόλεως της Κριθιάς. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην μεγάλη μορφή του τιμωμένου Οσίου πατρός Ιωάννου του  Σιναΐτου, κάνοντας αναφορά στο σπουδαίο από κάθε άποψη πνευματικής καλλιέργειας και ωφελείας έργο του «Κλίμαξ», ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Πνευματική ζωή δεν είναι μία υπόθεση εξωτερικής ευσεβείας και ευλαβείας αλλά είναι μία υπόθεση εσωτερικού δυναμικού γεγονότος, που οδηγεί τον άνθρωπο στην ένωση του με τον Θεό.
DSC_2731 DSC_2744 DSC_2756 DSC_2780

Μέσα από την βίωση της αρετής, ο άνθρωπος ανεβαίνει την κλίμακα της οποίας ο προορισμός και το τέλος της, είναι ο Ουρανός, όπου ο άνθρωπος αγιάζεται. Εν συνεχεία αναφερόμενος στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά επεσήμανε ότι, ο Κύριος μας φανερώνει ότι το κράτος του διαβόλου καταργείτε και δεν έχει πλέον εξουσία, εκτός και αν κανείς το επιτρέψει και το επιλέξει αφήνοντας την ζωή του να γίνει μία τραγωδία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
DSC_2781 DSC_2800 DSC_2648 DSC_2638

Η Πίστη είναι ένα σπουδαίο γεγονός στην ζωή του κάθε ανθρώπου, διότι είναι η δύναμη εκείνη της υπερβάσεως, είναι η δύναμη εκείνη που οδηγεί στην Σωτηρία, είναι η δύναμη εκείνη που οδηγεί στον Θεό. Ο άνθρωπος που έχει αληθινή Πίστη μπορεί και ξεπερνάει κάθε πρόβλημα και κάθε δυσκολία.
DSC_2820

Καταλήγοντας ευχήθηκε προς όλους τους παρισταμένους να έχουν αγάπη για την άνοδο εκείνη, η οποία θα μας φέρει πιο κοντά στον Θεό αλλά και να μην λησμονούν πότε, ότι χρειάζεται συνεχής αγώνας, ανύσταχτη μέριμνα και ουσιαστικό ενδιαφέρον για να μην πέσουμε στην αμαρτία.
DSC_2818

TOP NEWS