Λαγκαδά προς κληρικούς: «Πρέπει να βιώνουμε την πνευματική ζωή σαν Λειτουργοί..»

  • Dogma

«Εκείνο που είναι αναγκαίο γεγονός στη ζωή του κάθε ανθρώπου δεν είναι άλλο από την πνευματική ζωή, την οποία πρέπει κατά πρώτον να βιώνουμε όλοι εμείς σαν Λειτουργοί του Υψίστου..» επεσήμανε ο μητροπολίτης Λαγκαδά κατά την πρώτη ιερατική σύναξη της τοπικής εκκλησίας για φέτος.

Dogma Newsdesk

«Εκείνο που είναι αναγκαίο γεγονός στη ζωή του κάθε ανθρώπου δεν είναι άλλο από την πνευματική ζωή, την οποία πρέπει κατά πρώτον να βιώνουμε όλοι εμείς σαν Λειτουργοί του Υψίστου και εν συνεχεία το ποίμνιο, ο λαός, η νεολαία, τα παιδιά μας» επεσήμανε ο μητροπολίτης Λαγκαδά κατά την πρώτη ιερατική σύναξη της τοπικής εκκλησίας για φέτος.

«Εάν δεν φροντίσουμε το κεφάλαιο της πνευματικής ζωής ό,τι άλλο είναι περιττό και ανώφελο, καθώς η πνευματική ζωή μας κρατά ζωντανούς ψυχικά και πνευματικά, ενωμένους και κοινωνούς με την χάρη του Αγίου Πνεύματος», πρόσθεσε ο κ. Ιωάννης.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η νεολαία, προτρέποντας τους ιερείς να καθοδηγήσουν πνευματικά, να αγκαλιάσουν, να αγαπήσουν και να καλλιεργήσουν την ενοριακή και την εκκλησιαστική συνείδηση στα παιδιά.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της μητροπολιτικής αυτής περιφέρειας.

TOP NEWS