Λαμπρή η γιορτή της νεολαίας της Μητρόπολης Πατρών

  • Dogma

Στο συνεδριακό κέντρου του ΑΤΕΙ Πατρών, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Πωτοκλητείων, η γιορτή της Νεολαίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Στο συνεδριακό κέντρου του ΑΤΕΙ Πατρών, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Πωτοκλητείων, η γιορτή της Νεολαίας της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, ο οποίος έχει ορισθεί
από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης.

Τα παιδιά μέσα από της προβολής ταινιών μηκρού μήκους, αλλά και τραγουδιών, παρουσίασαν την προσφρορά των κατηχητικών και νεανικών συντροφιών της Ιεράς Μητρόπολης.Παράλληλα, προσπάθησαν να καταστήσουν τους παριστάμενους κοινωνούς της αγωνίας τους για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, καταθέτοντας συγχρόνως τις δικές τους προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος υπεύθυνος Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ συνεχάρη το νέο υπεύθυνο Νεότητος π. Ειρηναίο και τους συνεργάτες του για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Τέλος, αναφερόμενος στα παιδιά ανέφερε μεταξύ άλλων:»Τα νιάτα της Πάτρας με τα φωτεινά πρόσωπά τους, τα λαμπερά μάτια, τις καθαρές καρδιές, τις ωραίες πνευματικές αναζητήσεις και τη δροσιά της επικοινωνίας, είναι το καμάρι μας
και το καύχημά μας. Για αυτά τα παιδιά αγωνιζόμαστε, προσευχόμαστε και εργαζόμαστε, ώστε να τους δώσουμε απάντηση στα ερωτήματά τους, νόημα στη ζωή τους, όραμα στην προσπάθειά τους, Κυρίως, όμως, να τα κάνουμε θεοφόρους,αφού αυτός είναι ο σκοπός και ο προορισμός τους ανθρώπου».

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ενώ ευχαριστίες απηύθυνε ο π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος. Επίσης με λόγια από καρδιάς μίλησε και ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

TOP NEWS