Λαμπρή υποδοχή των Τιμίων Δώρων στο Αντίρριο

  • Dogma
αντίρριο

Το απόγευμα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου έφθασαν από θαλάσσης στο Αντίρριο τα Τίμια Δώρα του Ιησού Χριστού.

Τα Τίμια Δώρα θα παραμείνουν στο Αντίρριο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2016, όπου οι πιστοί θα μπορούν από το πρωί ως το βράδυ καθημερινά να προσκυνούν προς ευλογία τους.

Υπήρξε λαμπρή υποδοχή με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ Ιερόθεο και τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος, ενώ παρέστησαν ο γ.γ. του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδας και βουλευτής Αχαίας κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον νομό Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος,ο πολιτευτής της Ν.Δ κ. Χρήστος Παϊσιος ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Τ.Λουκόπουλος. οι αντιδήμαρχοι κ.κ Ανδ.Κοτσανάς και Γ.Σύψας και πλήθος πιστών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μελχιόρ  προσέφερε στο Χριστό χρυσό, ο Γάσπαρ λιβάνι και ο Βαλτάσαρ σμύρνα.  Τα τίμια δώρα ή καλύτερα η επιλογή τους, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν . Ο χρυσός ήταν ένα μέταλλο που προσέφεραν οι βασιλείς.  Με αυτή την προσφορά οι Μάγοι θέλησαν να δείξουν ότι τιμούσαν ένα βασιλιά. Ο λίβανος, το γνωστό μας λιβάνι, ήταν ένα πολύτιμο υλικό,  το οποίο χρησιμοποιούνταν ως θυμίαμα (όπως και σήμερα άλλωστε) σε θρησκευτικές τελετές. Έτσι, έδειξαν οι Μάγοι τη θεϊκή φύση του Χριστού. Τέλος η σμύρνα, ήταν ένα υλικό που χρησιμοποιούνταν στην ιατρική,  αλλά και κατά την διάρκεια της ταφής των νεκρών. Με την σμύρνα οι Μάγοι, έδειξαν τη θυσία που θα έκανε ο Χριστός για την σωτηρία των ανθρώπων.

Τα Τίμια Δώρα  παρέδωσε η Παναγία μας στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων λίγο πριν κοιμηθεί,ενώ η μητέρα του Μωάμεθ του Πορθητή, η οποία ήταν χριστιανή τα παρέδωσε στην Ι.Μονή του Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους με φιρμάνι του Σουλτάνου.

TOP NEWS