Λαμπρός εορτασμός Αγίου Δημητρίου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
δημητρίου

Με τη δέουσα λαμπρότητα η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, παρουσία του Δημάρχου κ. Δημητρίου Εσερίδη και πλήθους πιστών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο τέλος του Εσπερινού, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Δήμαρχο, τον ιερό Κλήρο και τον λαό της πόλης για την θερμή υποδοχή του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, με την ευκαιρία των Εγκαινίων του Ιεραποστολικού Κέντρου της ενορίας «Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης».

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, όπου τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Αντωνίου Μπογιατζόγλου, εγγάμου και πατέρα δύο τέκνων. Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι ο νέος Κληρικός, «έχοντας πάντα μέσα του την κλίση προς την Ιερωσύνη, θέλησε σε ώριμη ηλικία, με αποφασιστικότητα να αφιερώσει τη ζωή του στο έργο της Εκκλησίας…». Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την προσφορά ώριμων ανθρώπων για την Ιερωσύνη, «σε μια πολύ κρίσιμη εποχή, όπου στην πατρίδα μας έχουν πάψει να ισχύουν τα αυτονόητα… Όσα είχαμε οικοδομήσει όλα τα χρόνια του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους, δυστυχώς κατέρρευσαν από την μια στιγμή στην άλλη, λόγω της ουσιαστικής πτώχευσης του Κράτους. Η Εκκλησία, πλέον, καλείται, με ίδιες δυνάμεις, ως επί το πλείστον, να καλύψει τις ανάγκες της, όπως έκανε πάντοτε. Θυσιαζόταν και προσέφερε στον τόπο μας ό,τι είχε και δεν είχε. Στον απελευθερωτικό αγώνα έδωσε τα καντήλια και τα ιερά Της σκεύη, για να μπορέσει το Κράτος να δημιουργήσει στρατό. Θυσίασε όλη, σχεδόν, την περιουσία, για να συσταθούν οι κοινότητες, ουσιαστικά με την μοναστηριακή περιουσία. Έτσι συγκροτήθηκε αυτό το Κράτος, που έφθασε σήμερα να επαιτεί για να ζήσει. Υπό τις νέες συνθήκες, αποδεικνύεται πως ο πλούτος της Εκκλησίας είναι ο λαός του Θεού, που στηρίζει και σήμερα αποτελεσματικά τον ιερό Κλήρο». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ίδρυση και λειτουργία του ιδρύματος, που με την βοήθεια των πιστών, στηρίζει τους νέους άμισθους Κληρικούς και ευχαρίστησε όλους για την συγκινητική τους συνεισφορά.

Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον νέο Διάκονο, υπ’ αυτές τις συνθήκες να δώσει την μαρτυρία του στον κόσμο, υπηρετώντας την Εκκλησία με διακονικό πνεύμα. «Να είσαι διάκονος της αγάπης, της προσφοράς και της θυσίας», επεσήμανε, «να ομιλείς στους ανθρώπους περισσότερο με τις πράξεις και το παράδειγμά σου και λιγότερο με τα λόγια σου. Να γίνεις αλληλέγγυος, να διακονείς την αγάπη στα πρόσωπα των ελαχίστων αδελφών του Χριστού. Να γίνεσαι παράγοντας ενότητος, που είναι η πεμπτουσία της Εκκλησίας μας, καθότι μέσα Της, στη Θεία Λειτουργία γινόμαστε ένα, μεταξύ μας αδελφοί και Θεοφόροι… Στην χοάνη της παγκοσμιοποίησης, στην οποία ζούμε, καλούμαστε να κρατήσουμε την ταυτότητά μας, διασώζοντας, παράλληλα, την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας».

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Αντωνίου Μπογιατζόγλου θα τελεστεί την Κυριακή 29/10, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

xeirotonia_agiou_dimitriou_14 xeirotonia_agiou_dimitriou_12 xeirotonia_agiou_dimitriou_10 δημητρίου xeirotonia_agiou_dimitriou_8 xeirotonia_agiou_dimitriou_6 xeirotonia_agiou_dimitriou_1

TOP NEWS