Λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Μητρόπολη Καστορίας

  • Dogma
καστορίας

Λαμπρά εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική μας Παλιγγενεσία του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Το απόγευμα της 24ης Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και των Διακόνων.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή της 25ης Μαρτίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Δοξολογία για την επέτειο της Επαναστάσεως, ενώ αμέσως μετά, ο Επίσκοπος, ο κλήρος και ο λαός, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Παρόντες στη Δοξολογία ήταν ο Εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής κ. Γεώργιος Φλωρεντής, η Βουλευτής Σύριζα Καστοριάς κα Ολυμπία Τεληγιορίδου, η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο Δήμαρχος Καστοριάς, ο Συνταγματάρχης 15ου Σ/Π, ο Διευθυντής της Αστυνομίας, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, τοπικοί φορείς και σύλλογοι, πολλοί μαθητές και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πλατεία Μακεδονομάχων για την Επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση των στεφάνων και αμέσως μετά παρακολούθησε και την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

TOP NEWS