Λαμπρός εορτασμός Τριών Ιεραρχών στη Χαλκίδα

  • Dogma
ιεραρχών

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 το πρωί, στην ιστορική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την παράδοση του Τόπου μας, ο επίσημος εορτασμός της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών, με την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Πόλεώς μας και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Ζημιανίτης και της Δευτεροβάθμιας κ. Δημήτριος Κυριτσόπουλος, Διευθυντές και Καθηγητές Σχολείων της Χαλκίδος, και αντιπροσωπείες μαθητών από όλα τα Σχολεία, με τις σημαίες τους.

Στη διάρκεια του Κοινωνικού, αναγνώσθηκε το Μήνυμα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησία της Ελλάδος προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πατρίδος μας, το οποίο αναφερόταν στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην Παιδεία, αλλά και στην ανθρωπότητα ευρύτερα.

Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Αρτοκλασία, την οποία προσέφεραν οι Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως, υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων στα Σχολεία μας, καθώς και Ιερό Μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους ευεργέτες, δωρητές, διδάσκοντες και διδασκομένους στο χώρο της Παιδείας.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και συνεχάρη τις Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως, τους διδάσκοντες για την παρουσία τους και την τιμή προς τους Τρείς Ιεράρχες, τους μαθητές και τις μαθήτριες για την υποδειγματική παρουσία και συμπροσευχή τους στον Ι. Ναό και την συμμετοχή τους στην Θεία Κοινωνία, ενώ τους κάλεσε να έχουν τους προστάτες τους Τρείς Ιεράρχες, πρότυπα ζωής στην καθημερινότητά τους.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού, όπου υπήρξε η δυνατότητα της συζήτησης και της ζεστής και καρδιακής επικοινωνίας όλων.

TOP NEWS