Λιτάνευση ιερού σκηνώματος Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου στον Περισσό

  • Dogma
περισσό

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στον Περισσό τελέσθηκε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2016, Τριασαρχιερατικός Μεθέορτος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και συγχοροστατούντων του επιχωρίου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας Σεβασμιωτάτου κ. Γαβριήλ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, επακολούθησε λιτάνευση του ιερού σκηνώματος και της εφεστίου Εικόνος του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου στον Περισσό, πλαισιούμενη από τη Φιλαρμονική του Δήμου, με επικεφαλής αυτής τους Αρχιερείς και συλλιτανεύοντας το Δήμαρχο Περισσού και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καππαδοκών και το Χορευτικό του συγκρότημα, νέοι του οποίου έφεραν επί των ώμων το ιερό Λείψανο, και μέγα πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’και τον Θεοφιλέστατο κ. Μακάριο για τη συμμετοχή τους στην Πανήγυρι, τους Κληρικούς και ιδιαίτερα τους πιστούς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις επελέγησαν με το ομοθυμαδόν ψαλμωδία του Εθνικού Ύμνου.
Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη στην οικία του τον Σεβασμιώτατο ποτέ Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνο, προς τον οποίο υπέβαλε τα σέβη και τις ευχές του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, θα μεταβεί στην ιερά νήσο Τήνο και εν συνεχεία θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Νοεμβρίου, θα επισκεφθεί ποιμαντικώς την απομεμακρυσμένη και ολιγάνθρωπη Σίκινο.

 

TOP NEWS