Μαντινείας Αλέξανδρος: Το έργο της κατήχησης πρέπει να λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών

  • Dogma
μαντίνειας

Το απόγευμα της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας Τριπόλεως η σύναξη των Κατηχητών και των στελεχών των πνευματικών δραστηριοτήτων της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Στη σύναξη των Κατηχητών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος χοροστάτησε στην Ακολουθία τού Εσπερινού καί εν συνεχεία ο Σεβ. Ποιμενάρχης καλωσόρισε τους εκλεκτούς συνεργάτες του κατηχητικού έργου και τους παρεκάλεσε με ιδιαίτερη προθυμία και πύρινο ζήλο να διακονήσουν τον χώρο της νεότητος, να αγαπήσουν πολύ και να στηρίξουν ιδιαίτερα τους νέους μαθητές, ώστε να πάρουν εφόδια ζωής σε μια  εποχή πού δοκιμάζονται τα πάντα.

μαντίνειας

Παρακίνησε τους Ιερείς και τους συνεργάτες τους Κατηχητές να αποτελούν πρότυπα για τους νέους βλαστούς της Εκκλησίας και τόνισε πόσο σημαντικό είναι το έργο της κατήχησης στο σύγχρονο κόσμο, επισημαίνοντας ότι το έργο της κατήχησης πρέπει πάντοτε να λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών, να περιλαμβάνει όλο το φάσμα των προβληματισμών και δυσκολιών που συναντούν οι άνθρωποι σήμερα και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, στους οποίους στηρίζονται οι ελπίδες καί οι προσδοκίες της κοινωνίας μας.

μαντίνειας

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε καλή και ευλογημένη Κατηχητική χρονιά και ο θερισμός αυτής της ευλογημένης εργασίας να είναι πολύς και αποδοτικός!

TOP NEWS