Με συγκίνηση τα Θεοφάνεια στο υπό αναστήλωση Γεφύρι της Πλάκας

  • Dogma
πλάκας

Με αρκετούς συμβολισμούς και με φόντο τα ερείπια του Γεφυριού της Πλάκας τελέστηκε το πρωί ο αγιασμός των υδάτων στον Άραχθο σε μια τελετή με ανάμεικτα συναισθήματα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας και ενώ έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες για την αναστήλωση του.

Δυο νέοι ο Βασίλης και ο Άγγελος έπιασαν μαζί τον Σταυρό σε μια ακόμη συμβολική κίνηση, θέλοντας να δείξουν ότι όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι μπορούν να συμβάλλουν, ώστε το έργο  του γεφυριού της Πλάκας να ολοκληρωθεί, ενώ από τα χέρια ενός μικρού κοριτσιού έφυγε ελεύθερο ένα λευκό περιστέρι.

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Γιάννης Σεντελές, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι η απώλεια από την κατάρρευση του γεφυριού της Πλάκας είναι μεγάλη. Σημείωσε δε  ότι το έργο της αναστήλωσης θα μπορούσε να προχωρήσει πιο γρήγορα.

πλάκας

Η διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης σηματοδότησε την κοινή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αναστύλωση της Ιστορικής Γέφυρας Πλάκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και τις Αδελφότητες – Συλλόγους: Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Το Μουχούστι», Αδελφότητα Ραφτανιτών Ιωαννίνων, Πολιτιστικός Σύλλογος Μονολιθίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Φραστιωτών.

 

TOP NEWS