Με τον Κύπριο Επίτροπο Προεδρίας συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

  • Dogma

Συνάντηση με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Συνάντηση με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων κ. Φώτη Φωτίου είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Οι δύο άντρες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες των Τούρκων. Ο κ. Φωτίου τόνισε πως «Όταν υπάρχει ενότητα, ο ελληνισμός μπορεί να καταφέρει πολλά και να ξεπεράσει πολλά προβλήματα».

Ακόμη, ο Κύπριος Επίτροπος και ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησαν το θέμα των αποδήμων και τον ρόλο της Εκκλησίας σε αυτό το κεφάλαιο. «Ο συντονισμός και η συνεργασία με την Εκκλησία είναι δεδομένη», δήλωσε ο κ. Φωτίου.

Όσον αφορά στο λόγο της επίσκεψής του, ο Κύπριος Επίτροπος επεσήμανε ότι «Σκοπός της επίσκεψής μου στην Ελλάδα είναι να συναντηθώ με τους συγγενείς των Ελλαδιτών αγνοουμένων και να τους εξηγήσω κάποιες εξελίξεις που έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες. Σαράντα χρόνια μετά κι ακόμη αναζητείται η τύχη των αγνοουμένων. Οι γονείς αυτών των ηρώων φεύγουν από τη ζωή και δυστυχώς η Τουρκία ακόμη και σε αυτό το ανθρωπιστικό θέμα βάζει συνεχώς φραγμούς και προβλήματα στο να διευκολύνει την διαδικασία διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων».

Ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη για ενότητα και συνεργασία τονίζοντας ότι «Τα θέματα είναι έντονα, τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, σταθεροί στις αρχές μας και να προσπαθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του και από την θέση του αυτήν την συνεργασία να την προχωρήσουμε γιατί την χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλο εποχή».

TOP NEWS