Μέλη της Χορωδίας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αλεξάνδρου Nevskiy στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma
Λαγκαδά

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, επισκέφτηκαν το πρωί της Δευτέρας 21 Αυγούστου ε.έ.,  μέλη της Χορωδίας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αλεξάνδρου Nevskiy, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Λότζ καί Πόζναν της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας, τα οποία και φιλοξενούνται αυτή την περίοδο εις τις εγκαταστάσεις του Θερινού Φιλοξενείου Νέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Η Χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αλεξάνδρου Nevskiy θα λάβει μέρος στις εόρτιες εκδηλώσεις μνήμης, επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως  73  ετών  από την κατά θαυμαστό τρόπο επέμβαση και αποτροπή του ολοκαυτώματος του Σοχού εκ των κατοχικών δυνάμεων, της Παναγίας της Διασωζούσης, την 23 Αυγούστου του 1944.

Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά  κ.κ. Ιωάννη, εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία τους στην επαρχία μας, διότι όπως χαρακτηριστικά ετόνισε «στα πρόσωπα τους αντικρίζει το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο που επιτέλεσαν οι Θεσσαλονικείς Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος στις χώρες των Σλαύων, διατηρώντας την Ορθόδοξη Παράδοση χωρίς φανατισμό αλλά σύμφωνα με το Πνεύμα του Ευαγγελίου.

Το μέλλον του κόσμου είναι ευοίωνο όταν όλοι οι άνθρωποι είναι κοντά και ενωμένοι και εμείς ως Ορθόδοξοι μπορούμε να είμαστε ενωμένοι και να απευθύνουμε συνεχώς μηνύματα αγάπης προς όλους ανεξαιρέτως, έχοντας πάντοτε καλή διάθεση ώστε να υπηρετούμε το θέλημα του Κυρίου».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην προ επτά ετών επίσκεψη του στην χώρα της Πολωνίας, ως μέλος της συνοδείας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου  και την συμμετοχή του στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον λόφο της Γκραμπάργκα, περιγράφοντας τα βιώματα και πνευματικές εμπειρίες που έζησε βλέποντας την θερμή πίστη και την αγάπη για την Ορθοδοξία, που είχαν οι ευλαβείς προσκυνητές.

Καταλήγοντας, εξέφρασε συλλυπητηρίους ευχάς για την πρόσφατη εκδημία του Πανιερ. Αρχιεπισκόπου Λότζ καί Πόζναν κ. Σίμωνος, ενώ προσκάλεσε τους παρευρισκομένους να επισκεφτούν ξανά την Μητρόπολη μας ώστε να έρθουν σε επαφή με τους νέους της επαρχίας μας έτσι ώστε να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τους δεσμούς αγάπης και συνεργασίας των δύο μητροπόλεων.

Από την πλευρά του ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς  Rubuewski, εκ μέρους όλων των μελών της Χορωδίας εξέφρασε ευχαριστιακούς λόγους προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου για την φιλοξενία, ενώ του επίδωσε και ως ενθύμιο και δύο λευκώματα που αφορούν την περιοχή και την ιστορία του Lodz.

Εν συνεχεία τα μέλη της χορωδίας, υπό την Διεύθυνση του Χοράρχου κ. Adam Tomaszewski, απέδωσαν εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τους χώρους του Μητροπολιτικού Μεγάλου και τον νεόδμητο Ιερό Ναό των Θεοφανείων στην περιοχή των Λουτρών Λαγκαδά.

TOP NEWS