Μεταμεσονύκτια προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στη Μύκονο

  • Dogma
λειτουργία

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε χθες το βράδυ Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς όπου φιλοξενεί το θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Προηγουμένως τελέσθηκε Εσπερινός στην μνήμη των Οσίων Αναιρεθέντων Πατέρων της Μονής του Αγίου Σάββα, όπου αποτμήματα των ιερών Λειψάνων τους φυλάσσονται στο κειμηλιοφυλάκιο του Αγίου Βήματος του Ναού.

Ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Πρωθιερεύς του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, ευχαρίστησε τους πιστούς για την προσέλευσή τους καθώς και τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη εφημέριο του Ναού της Αγίας Κυριακής.

Στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγαθή προαίρεση που οφείλουμε να έχουμε οι Χριστιανοί και τόνισε χαρακτηριστικά: «Μερικές φορές μια μικρή σταγόνα εγκαρδιότητας, μια καλή κουβέντα, μια ζεστή αγκαλιά μπορούν να μεταμορφώσουν την ζωή των συνανθρώπων μας…. και καταλήγοντας τόνισε…. οι κακοπροαίρετοι άνθρωποι παραπονιούνται γιατί τα τριαντάφυλλα έχουν αγκάθια ενώ οι καλοπροαίρετοι χαίρονται διότι τα αγκάθια βγάζουν τριαντάφυλλα». Στην συνέχεια τελέσθηκε μεταμεσονύκτια Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία.

 

????????????????????????????????????

λειτουργία

TOP NEWS