Μικροί μαθητές έδωσαν μήνυμα Αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας

  • Dogma
αγάπης

Μια ξεχωριστή επίσκεψη αγάπης και χαράς δέχτηκαν το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Ραχουτείου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Μαθητές της Β΄ και Στ΄ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια Med κ. Αναστασία Ευαγγελοπούλου – Τσελή, την Εκπαιδευτικό κ. Ελένη  Παπαθανασίου και τον Πρόεδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου κ. Ευάγγελο Ιατρού, επισκέφθηκαν το Ίδρυμα και πραγματοποίησαν την σχολική χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στους γέροντες, σκορπίζοντας τη χαρά και την ελπίδα της Ενανθρωπήσεως του Χριστού .

Τα παιδιά και τους Εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Πανοσιολ. Αρχιμ.π. Βαρθολομαίος Κάσσης και όλο το προσωπικό.

Ακολούθως στο σαλόνι του Ιδρύματος,  οι μαθητές με συνοδεία μουσικών οργάνων έψαλλαν Κάλαντα του αγίου Δωδεκαημέρου και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η γιορτή ολοκληρώθηκε με θεατρικό δρώμενο: « ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή»,βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ευγένιου Τριβιζά.

Τους μικρούς ηθοποιούς καταχειροκρότησαν τόσο ο Ποιμενάρχης μας όσο και οι τρόφιμοι, ενώ στην συνέχεια η κα Ευαγγελοπούλου εξήγησε στους παρισταμένους τους λόγους επισκέψεως των παιδιών στο Γηροκομείο, οι οποίοι δεν είναι μόνο οι ευχές τους  εν όψει των αγίων εορτών αλλά η επίσκεψή τους εντάσσεται στο πλαίσιο διαμορφώσεως στάσης ζωής των παιδιών απέναντι στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, βασισμένη στην κατά Χριστόν αγάπη και αλληλεγγύη που πρέπει να έχουμε όλοι απέναντι   στους συνανθρώπους μας.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια, τον ενθουσιασμό του και τις πατρικές του ευχές στους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τους ωμίλησε για την εντολή της αγάπης του Χριστού. Τους ευχήθηκε, καλή πρόοδο στη ζωή τους,  καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και διένειμε σε όλα τα παιδιά από ένα όμορφο τετράδιο με την ευχή,  ότι γράφουν σ’ αυτό το τετράδιο να βαθμολογείται με Άριστα!

Στη συνέχεια εκ μέρους του Ιδρύματος προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα σε όλους και η όμορφη επίσκεψη έκλεισε με ανταλλαγή ευχών για Καλές Γιορτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι μαθητές προσέφεραν στους τροφίμους Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και ο Σύλλογος Γονέων και Καθηγητών προσέφερε κρέας για το εορταστικό  τραπέζι.

αγάπης img_0093_57 img_0095_41 img_0054_61 img_0049_65 img_0042_69 img_0030_70 img_0028_73 img_0015_93 img_0013_90 img_0007_86 img_0005_93 img_0004_107

TOP NEWS