Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων Λαμίας και Πειχώρων

  • Dogma
σύναξη

H τελευταία μηνιαία Σύναξη των Εφημερίων Λαμίας και περιχώρων για το έτος 2017 πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου  στην μεγάλη αίθουσα  του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας στη Λαμία.

Κατά τη Σύναξη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ανέπτυξε στους Ιερείς επίκαιρο θέμα για την μεγάλη Εορτή της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού και τους συμβούλεψε να  μην χάσουν το πνευματικό νόημα των Χριστουγέννων παρασυρόμενοι από τις μέριμνες των ημερών και να τηρήσουν επακριβώς την τάξη στη Θεία Λατρεία τελώντας όλες τις ακολουθίες όπως ορίζει το τυπικό της Εκκλησίας, μεταφέροντας σε όλους τους πιστούς το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων.

Επίσης αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας και έδωσε τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες για την πραγματοποίηση του φιλανθρωπικού έργου και τη σωστότερη οργάνωση των δεμάτων αγάπης ενόψει των εορτών.

Μετά το διάλλειμα για πρωινό ακολούθησε το δεύτερο μέρος της συνάξεως κατά την διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης συζήτησε με τους ιερείς  τρέχοντα θέματα διοικητής και πνευματικής φύσεως και διηξήχθη όπως κάθε φορά ευρείς εποικοδομητικός διάλογος. Η σύναξη έκλεισε με ανταλλαγή ευχών για καλά Χριστούγεννα μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των Ιερέων και  διενεμήθη σε όλους έντυπο υλικό.

img_0001_-_copy img_00025a-_copy σύναξη

TOP NEWS