Μητρ. Φθιώτιδος: O διάβολος δρα ποικιλοτρόπως στην σύγχρονη ζωή οδηγώντας τον άνθρωπο σε προβλήματα

  • Dogma
Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης

Την μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εόρτασε η τοπική εκκλησία την Κυριακή 17 Ιουλίου με επίκεντρο τους αφιερωμένους επ’ ονόματι της Αγίας Ιερούς Ναούς.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Φθιώτιδος την παραμονή της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, Σάββατο 16 Ιουλίου, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου Λαμίας. Στο τέλος τελέσθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας εντός του Στρατοπέδου με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και την παράταξη τιμητικού αγήματος. Την εορτή του Ιερού Ναού τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης, ο Διοικητής της Αστυνομίας Λαμίας, εκπρόσωποι λοιπών σωμάτων ασφαλείας, ο Διοικητής του Κέντρου Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαδόπουλος, ανώτατοι Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, οπλίτες και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από την πόλη της Λαμίας και τις γύρω περιοχές. Σεβασμιώτατος στην ομιλία του με αφορμή την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης αναφέρθηκε στην ύπαρξη του διαβόλου, τον οποίο πολέμησε και κατετρόπωσε με την ζωή της και την πίστη της στο Χριστό η Αγία Μαρίνα, τονίζοντας ότι μπορεί ο σύγχρονος άνθρωπος να θεωρεί μύθευμα την ύπαρξη του διαβόλου ωστόσο αυτός όχι μόνο υπάρχει αλλά και δρα ποικιλοτρόπως στην σύγχρονη ανθρώπινη ζωή οδηγώντας τον άνθρωπο σε άσχημες καταστάσεις και πολλά προβλήματα τα οποία είναι αντιληπτά στην κοινωνία μας όπως ψυχικές ασθένειες, ναρκωτικά, μαγεία, αστρολογία, μέντιουμ και άλλα. Στο τέλος του κηρύγματος κάλεσε τους νέους οπλίτες που υπηρετούν την πατρίδα αλλά και τους ευσεβείς χριστιανούς που παρέστησαν στην ακολουθία να εμπιστευθούν τη ζωή τους στα χέρια του Χριστού με την πεποίθηση πως μόνο αυτός μπορεί να χαρίσει ειρήνη και ευτυχία στις ζωές των ανθρώπων. Κλείνοντας συνεχάρη τον Διοικητή του Κέντρου και το Επιτελείο του για την άρτια οργάνωση του εορτασμού του Ιερού Ναού καθώς και όλους τους παρισταμένους χριστιανούς οι οποίοι αγκάλιασαν με την συμμετοχή τους το Κέντρο Εκπαιδεύσεως που αποτελεί για την πόλη της Λαμίας μια σημαντική εθνική παρουσία.

img_0108_10 Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης img_0144_16

Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή 17 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος ιερούργησε και κήρυξε τον θείο Λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Στυλίδος. Απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα κατά την ώρα του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ιδιαίτερα το φως που πρέπει να εκπέμπουν οι χριστιανοί σύμφωνα και με τον λόγο του Κυρίου και το οποίο είναι η παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή της Εκκλησίας και των ανθρώπων της πίστης. Αναφερόμενος στην τιμωμένη αγία Μαρίνα εξήρε την αφοσίωσή της στον Χριστό κάτι το οποίο θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα μίμησης για όλους τους χριστιανούς κάθε εποχής. Προ της απολύσεως της θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Ευστάθιος Μελαχρινός εξέφρασε ευχαριστίες εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των ενοριτών στον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του στην πανήγυρη του Ναού και του προσέφερε εικόνα του Αγίου Νικολάου, την οποία κατασκεύασε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό από τμήμα του ελικοπτέρου το οποίο κατέπεσε κατά την κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996 παρασέρνοντας στο θάνατο 3 Ήρωες Έλληνες αξιωματικούς. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Ευστάθιο για το δώρο του το οποίο όπως συγκινημένος ετόνισε συνδυάζει την αγάπη του προς τον Άγιο Νικόλαο του οποίου φέρει το όνομα και την αγάπη του για την Πατρίδα, και κάλεσε όλο το εκκλησίασμα να μην λησμονεί τους Ήρωες της πατρίδας μας.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απ. Γκλέτσος, η τ. Βουλευτής κα Ελένη Μακρή, λοποί επίσημοι και πλήθος κόσμου. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα στο προαύλιο του ναού, ενώ λίγο προ της αναχωρήσεώς του ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του και τους επισήμουςεπισκέφθηκαν την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού του κ. Λάμπρου Ζυγούρη όπου εκτίθεντο φωτογραφίες με θέματα παρμένα από το χωρίο της Αγία Μαρίνας, την καθημερινή ζωή των κατοίκων, τη φύση και την θάλασσα.

TOP NEWS