Μητρόπολη Αργολίδος: Πρώτη Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά Ιατρού στα Λευκάκια (βίντεο)

  • Dogma
λειτουργία

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 στον νεοανεγερθέντα προσκυνηματικό ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού, επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας τελέσθηκε ο όρθρος και κατόπιν δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου και Αργολίδος Νεκταρίου.

Ήταν η πρώτη θεία λειτουργία που τελέσθηκε μετά τα εγκαίνια απο τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος κ.Ιερώνυμο το Σαββάτο 29 Απριλίου 2017. Ο μητροπολίτης Δημητριάδος στο κήρυγμα του τόνισε την αξιέπαινη πράξη του Μητροπολίτη Αργολίδος να φέρει σε πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο, αλλά και για την αγάπη που έχει ο Αργολίδος για τον Άγιο Λουκά. Ευχαριστίες έδωσε και στους κτήτορες του ναού και σε όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο για την αποπεράτωση του.

Ακολούθησε Ιατρικό Επιστημονικό Συνέδριο στο χώρο του Μουσείου που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά με εξαίρετους ομιλητές όπως:

Ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, ομότιμος καθηγητής χειρουργικής: με θέμα «Το επιστημονικό έργο του Αγίου Λουκά».

Ο κ. Μάρκος Καρβέλας, νευροχειρουργός: «Επιστημονική αυθεντία. Νευροχειρουργικές διαστάσεις και καινοτομίες στό έργο του Αγίου Λουκά του Ιατρού».

Ο Αρχιμ. Γεώργιος Ρουσάκης, Διευθυντής αναισθησιολόγος, ΓΝ Κοργιαλένειου – Μπενάκειου Ἐρυθρός Σταυρός: «Ο Αγιος Λουκάς αντιμέτωπος με αναισθησιολογικά προβλήματα».

Ο κ. Δημήτριος Γιαννακόπουλος, χειρουργός, συντονιστής Διευθυντής χειρουργικής κλινικής ΓΝ Ἀργολίδος (Νοσηλευτική Μονάδα Άργους): «Από τή σήψη στην αποκατάσταση. Διαχείριση καί αντιμετώπιση δύο ενδιαφερόντων περιστατικών της χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Άργους».

λειτουργία DSC_7706 DSC_7749 DSC_7805 DSC_7304 DSC_7070 DSC_6969 DSC_7124 DSC_7310 DSC_7380

TOP NEWS