Μητρόπολη Χαλκίδος: Αγιασμός στη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

  • Dogma
χαλκίδος

Το απόγευμα της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από το Διάκονό του Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ενοριακού Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκαν οι Αρχιμανδρίτες Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και Χριστόδουλος Μάνιας – Εφημέριος του Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου και τέλεσαν τον Αγιασμό έναρξης των φετινών μαθημάτων της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας της Ι. Μητροπόλεως. 

Παρόντες ήταν όλοι οι διδάσκαλοι, οι νέοι μαθητές της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, αλλά και εκείνοι που συνεχίζουν από πέρυσι στον δεύτερο κύκλο σπουδών.

χαλκίδος

Στην προσφώνηση του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η Νοηματική γλώσσα μάς φέρνει πιο κοντά στους αδελφούς μας κωφούς, ενώ εξήρε την πρωτοβουλία, το όραμα και την προσφορά του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη, ο οποίος όντας ο ίδιος άριστος γνώστης της Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας, τη διδάσκει και δίνει άλλους ορίζοντες στην πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση της Ι. Μητροπόλεως.

Επιπλέον, συνεχάρη και τον Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια και τις συνεργάτιδες και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με την αρχοντική και ανιδιοτελή διακονία τους, εδώ και δεκατέσσερα χρόνια, φιλοξενούν στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού τη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας.

TOP NEWS