Μητρόπολη Χαλκίδος: Προσευχή για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις

  • Dogma
χαλκίδος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Μητρόπολη Χαλκίδος, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και των συνεργατών του Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως προσευχήθηκε ιδιαιτέρως για τα παιδιά, που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Στη Μητρόπολη Χαλκίδος, τρεις Θείες Λειτουργίες ετελέσθησαν, την Δευτέρα 22 Μαΐου το βράδυ, στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας, στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου και στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα, στις οποίες προσκλήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι προς εισαγωγήν σε Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πατρίδος μας, όπως και όλα τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να προσευχηθούν για την επιτυχία τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προξήρχε στη Θεία Λειτουργία της Χαλκίδος και κήρυξε τον θείο λόγο στους πολλούς υποψηφίους πού συμμετείχαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία, ενώ τους προσέφερε και από μία Ιερά Εικόνα με προσωπική του ευχή και αφιέρωση, η οποία είχε ως θέμα της την διάσωση του Αποστόλου Πέτρου, ο οποίος περπάτησε πάνω στα κύματα κατόπιν εντολής του Κυρίου Ιησού Χριστού, και δεν βυθιζόταν όσο κοιτούσε το Χριστό, ενώ όταν κοίταξε προς τα άγρια κύματα ολιγοπίστησε και άρχισε να βυθίζεται. Τότε φώναξε «Κύριε σώσε με» κι ο Κύριος τον έσωσε κρατώντας τον από το χέρι.

Έτσι, συμβούλεψε τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος, να ενεργούν με πίστη στη ζωή και τις δυσκολίες της έχοντας την ελπίδα τους πάντα στο Χριστό.

 

TOP NEWS