Μητρόπολη Δημητριάδος: Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων Αγίου Αθανασίου

  • Dogma
μητρόπολη

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας εορτάζει η Εκκλησία  την Τρίτη 2/5. Στη Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει, μεταξύ άλλων, ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου οικισμού Αστέρια Αγριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Ελευθερίου Σαράτση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στη Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν, επίσης, οι ναοί:

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Άλλης Μεριάς

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σίμωνος Δερβίση, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Καλαμακίου (Πρόπαν)

Την παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Περιβλέπτου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Σταγιατών

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

TOP NEWS