Μητρόπολη Δημητριάδος: Ένα δέντρο μια φορά

  • Dogma
δημητριάδος

Στο Συνεδριακό Κέντρο Μελισσατίκων πραγματοποιήθηκε (13/12) η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού  της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τίτλο «ένα δέντρο μια φορά».

Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητρόπολης Δημητριάδος, οι παιδαγωγοί του σχολείου ξεδίπλωσαν τη διασκευασμένη ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά μέσα από ευφάνταστες χορογραφίες, μουσικές, ποιήματα σε ένα σκηνικό ονειρεμένο και σε μια αίθουσα κατάμεστη από γονείς, συγγενείς και φίλους των μικρών μαθητών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος προέτρεψε τους γονείς να συνεχίσουν τη γιορτή στο σπίτι, γιορτάζοντας την υγεία των παιδιών τους και το γεμάτο σπιτικό τους.

Τη σκυτάλη έλαβε ο Δ/ντής Δημήτριος Σουλιώτης και αναφέρθηκε στην επιλογή του έργου που δεν έγινε τυχαία. Τα μικρά αστεράκια του Σταθμού φέτος ταξιδεύουν στο πλανητικό σύστημα… σε κάθε πλανήτη κλείνουμε ραντεβού με ένα συναίσθημα… Στη γη έφτασε ο Θεάνθρωπος και χάρισε αγάπη … αυτή την αγάπη μας ζητά να την προσφέρουμε, να την πολλαπλασιάσουμε όχι μόνο τις ημέρες αυτές των εορτών, αλλά  να γίνει το πρώτο μέλημα της καθημερινότητάς μας .

IMG_3366

Εκτός, όμως, από το μήνυμα της αγάπης προς το συνάνθρωπο, το χθεσινό θεατρικό έργο έκανε  μια στάση αγάπης και στο περιβάλλον ή αλλιώς στην 3η ημέρα δημιουργίας του κόσμου, που γνώρισαν αυτό το τρίμηνο οι μικροί μαθητές, ενώ, ακολουθώντας τους τρεις μάγους,  βίωσαν την 4η ημέρα δημιουργίας του κόσμου, γνωρίζοντας τους αστρονόμους, το τηλεσκόπιο τα φωτεινά σώματα του ουρανού και φυσικά το αστέρι των Χριστουγέννων.

Το έργο ολοκληρώθηκε με ένα σπουδαίο μήνυμα που δόθηκε από τη μικρή «Παναγιά», η οποία ζήτησε από περαστικούς προσκυνητές που δεν είχαν καταφέρει να γίνουν βιολογικοί γονείς, να γίνουν γονείς της καρδιάς. Αυτό θέλησε να γίνει το δώρο του μικρού της μωρού, να μεγαλώσουν δηλ. το φτωχό αγόρι προσφέροντάς του σε εκείνο και το δέντρο του, αγάπη κι ένα ζεστό σπιτικό.

Το τέλος αυτό συνδέεται με τη δράση που ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα υιοθετήσει δηλ. τη συνεργασία με το Make a Wish και το πρόγραμμα αστέρι της ευχής. Με μια δωρεά 2€, οι μαθητές θα πάρουν ένα Αστέρι πάνω στο οποίο μπορούν να γράψουν το όνομα και την Ευχή τους. Με αυτόν τον τρόπο, ένα χάρτινο αστεράκι μέσα από την αγάπη και τις Ευχές των παιδιών, γίνεται όπως ακριβώς το Αστέρι των Χριστουγέννων.

Η συνεργασία με τον Οργανισμό δε σταματά, όμως, εδώ. Το προσωπικό του σχολείου σκέφτηκε να υιοθετήσει μιαν ευχή ενός μικρού παιδιού, του τρίχρονου  Ευστάθιου, ο οποίος ταλαιπωρείται από οξεία λεμφογενή λευχαιμία. Ο στόχος είναι, μέσα από τη βοήθεια των γονέων,  να μαζευτεί,  ως το τέλος της σχολικής  χρονιάς, το χρηματικό ποσό, για να πραγματοποιηθεί το όνειρο του νέου οικογενειακού μέλους του Βρεφονηπιακού  Σταθμού.

Τη γιορτή έκλεισε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης ο οποίος συνεχάρη το προσωπικό του σταθμού για την όμορφη εκδήλωση κι ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το Βρεφονηπιακό Σταθμό.

TOP NEWS