Μητρόπολη Δημητριάδος: Έναρξη δραστηριοτήτων του Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων

  • Dogma
δημητριάδος

Τον Αγιασμό της ενάρξεως των συναντήσεων του Τομέα Ποιμαντικής Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, για την τρέχουσα ιεραποστολική χρονιά, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Πν. Κέντρο του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νεκταρίου Βόλου.

Η όλη προσπάθεια κινείται στα πλαίσια της ποιμαντικής ευθύνης της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού για τους νέους που διακονούν στο Ιερό Βήμα. Για το λόγο αυτό, όπως και κάθε χρόνο, ο ειδικός αυτός Τομέας θα προσπαθήσει να προσφέρει ουσιαστική κατάρτιση στους νέους, σχετικά με τη διακονία της Λατρείας και την καλλιέργεια της Πνευματικής τους ζωής.

δημητριάδος

Μετά την ακολουθία του Αγιασμού, ο Αρχιδιάκονος και υπεύθυνος του Τομέα π. Ιωήλ Ποδαρόπουλος προσφώνησε τον   Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την πατρική του συμπαράσταση στο έργο της ποιμαντικής των Ιεροπαίδων. Αντιφωνώντας ο Ποιμενάρχης μας,  μίλησε πατρικά στους νέους μας, αναφερόμενος στην όλη προσπάθεια, που ξεκίνησε από την έλευσή του στο Βόλο, και χρόνο με το χρόνο βλαστάνει, ενώ πολλές φορές οδηγεί και στην Ιερωσύνη. Ακόμη, ευχαρίστησε τους παρόντες κληρικούς, γιατί με τη βοήθειά τους στηρίζεται η όλη προσπάθεια.

Για την τρέχουσα ιεραποστολική χρονιά έχει εκπονηθεί ένα νέο πρόγραμμα, με συναντήσεις, αλλά και εξορμήσεις σε Ιερές Μονές, συμμετοχή σε ακολουθίες και σε διάφορες άλλες δραστηριότητες της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

δημητριάδος

 

TOP NEWS