Μητρόπολη Δημητριάδος: Μνήμη Προστάτου ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Αρτεμίου

  • Dogma
αρτεμίου

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

Στη Μητρόπολη Δημητριάδος τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά,Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την μνήμη του Αγίου Αρτεμίου πανηγυρίζει, επίσης, το νεόδμητο και περικαλλές Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στο προαύλιο της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 11π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία για τη  Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας.

TOP NEWS