Η Μητρόπολη Δημητριάδος υποδέχεται τα Άχραντα Πάθη και την Παναγίας Κοσμοσώτειρα

  • Dogma
άχραντα

Μεγίστη τιμή και ευλογία για τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού αποτελεί η έλευση και η φιλοξενία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου, ήτοι τεμαχίων της Χλαμύδας, του Σπόγγου και του Ακάνθινου Στεφάνου, που φυλάσσονται, από αιώνων πολλών, στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου.

Τα ιερά Κειμήλια θα κομίσει στη Μητρόπολη Δημητριάδος, σήμερα ( Πέμπτη 30 Μαρτίου) στις 6.00 μ.μ. ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, Αρχιμ. Νήφων Καψάλης. Παράλληλα, θα γίνει και η υποδοχή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος Παναγίας Κοσμοσώτειρας του Έβρου. Τα ιερά θησαυρίσματα της πίστεώς μας θα υποδεχθεί επισήμως, στο προαύλιο του Μητροπολιτικού μας Ναού ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του λαού.

Τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου μας θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου έως την Παρασκευή 7/4. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Κοσμοσώτειρας θα παραμείνει στο Ναό για τέσσερις μόνο ώρες και θα αναχωρήσει για την Αλεξανδρούπολη στις 10.00 μ.μ.

Στη διάρκεια των ημερών του Προσκυνήματος θα εξελιχθεί πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων.

afisa_axranta_pathi

TOP NEWS