Μητρόπολη Καστοριάς: Εκδηλώσεις μνήμης Γενοκτονίας Ελλήνων Μ. Ασίας

  • Dogma
καστοριάς

Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας καθιέρωσε κάθε χρόνο την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού την τιμή και τη μνήμη των σφαγιασθέντων αδελφών μας κατά τη μικρασιατική καταστροφή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Παράλληλα, η Μητρόπολη Καστοριάς, καθιέρωσε να περιβάλλει την εκδήλωση αυτή με τη σκέπη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, η οποία καταγόταν από τον Πόντο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6.30 μ.μ. στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Σοφίας από την Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας, όπου ασκήτευσε, ενώ στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.

Την επομένη, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2015, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Σεραφείμ, η εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού π. Νικάνορος Χατζή και επιμνημόσυνη δέηση για τους αδίκω θανάτω σφαγισθέντες αδελφούς μας κατά τη γενοκτονία των Ποντίων αλλά και στη μικρασιατική καταστροφή.

Στο τέλος, θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας της Αγίας Σοφίας με τη συμμετοχή των ποντιακών σωματείων της περιοχής.

TOP NEWS