Μητρόπολη Κατερίνης: Νήπια μαθαίνουν για την ιεραποστολή

  • Dogma
κατερίνης

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία ανέλαβαν εκπαιδευτικοί του 22ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης, μιλώντας σε νήπια για το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας σε Αφρική και Ασία.

Τα μικρά παιδιά άκουσαν με πολλή προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον όσα παρουσίασαν οι νηπιαγωγοί. Μάλιστα, ευαισθητοποιήθηκαν εκδηλώνοντας ζωηρό ενδιαφέρον πώς μπορούν να βοηθήσουν.

Την Τρίτη 23 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο, κατόπιν προσκλήσεως.

Ο Μητροπολίτης επικοινώνησε με τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους, συνομίλησε με τα μικρά παιδιά και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και απορίες, αναμενόμενες και μη, που συνήθως έχουν τα παιδιά της ηλικίας αυτής. Σε όλα τα παιδιά μοίρασε σελιδοδείκτες του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας, εξηγώντας στα μικρά παιδιά ότι η μεγαλύτερη βοήθεια προς την ιεραποστολή είναι η προσευχή μας υπέρ των ιεραποστόλων, που εργάζονται μέσα σε ασθένειες και κινδύνους, καθώς και για τα παιδάκια της Αφρικής και της Ασίας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο σχολικό συγκρότημα, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε και το 9ο Νηπιαγωγείο, που συστεγάζεται στον ίδιο χώρο.

unnamed (1) unnamed (3) unnamed (2)

 

TOP NEWS