Μητρόπολη Κίτρους: Προσκυνηματική εκδρομή Γραφείου Νεότητος

  • Dogma
εκδρομή

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 210 παιδιάλυκείου, που απέκτησαν πλούσιες πνευματικές ευλογίες και εκκλησιαστικές εμπειρίες.

Αρχικά, τα παιδιά επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου, κοντά στη Σιάτιστα Κοζάνης.

Εκεί τους υποδέχτηκε η Ηγούμενη Μοναχή Θεολογία, η οποία τους ξενάγησε στους χώρους της Μονής και τους μίλησε για την ιστορία του μοναστηριού αλλά και για τη διακονία της κατήχησης και γενικότερα για θέματα ανθρωπίνων σχέσεων. Τα παιδιά προσκύνησαν τη θαυματουργό εικόνα της Θεοτόκου, προστάτιδας της Μονής που χρονολογείται από το 1603 και βρίσκεται στο τέμπλο του Καθολικού.

Το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα σε εστιατόριο, στον παραλίμνιο οικισμό της Λίμνης Πολυφύτου, «Νεράιδα». Από τη λίμνη, τη Γέφυρα Σερβίων και τα Πιέρια Όρη, που συνθέτουν ένα φυσικό καταπληκτικό τοπίο, όλα τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα, καθώς το υγρό και στερεό στοιχείο ξετυλίγονται μοναδικά και σε συνδυασμό με τα παιχνίδια της φύσης προσφέρουν από κάθε γωνιά του χωριού μια μαγευτική εικόνα.

Στο εστιατόριο διαμορφώθηκε μια πολύ ευχάριστη και ζωντανή νεανική συντροφιά, με κεφάτο μουσικό πρόγραμμα και παραδοσιακούς χορούς, με αποτέλεσμα όλοι να ψυχαγωγηθούν ανυπόκριτα και γενικά, να χαρούν την κάθε στιγμή του ολιγόωρου γεύματος.

Έπειτα τα παιδιά, συνοδευόμενα πάντα από τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Γκόλια και κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης επισκέφθηκαν τη Ιερά Μονή της Αγίας Κυριακής στο χωριό Λουτρός Ημαθίας, όπου σύμφωνα με την παράδοση, στα μέσα του 20ου αιώνα, βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Κυριακής. Εκεί οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να πάρουν την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος συναντήθηκε επιτόπου με τα παιδιά.

Τέλος, άκουσαν λειτουργικούς ύμνους που έψαλαν στα αραβικά και στα ελληνικά μοναχές από το Χαλέπι της Συρίας, που φιλοξενούνται στο μοναστήρι, ενώ παρακολουθήσαν προβολή με θέμα «Η Ορθόδοξη Νεολαία στο Χαλέπι».

Όλοι οι συμμετέχοντες, παιδιά και Κληρικοί, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημερήσιας αυτής εκδρομής, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αγιασμένα μέρη, πλημμυρισμένα από τη Χάρη Του Θεού. Επίσης, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες για θέματα Κατήχησης. Η διοργάνωση παρόμοιων δράσεων θα συνεχιστεί και καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας κατηχητικής χρονιάς.

TOP NEWS