Μητρόπολη Λαρίσης: Φροντιστήριο Κατηχητών

  • Dogma
λαρίσης

Η συνεργατικότητα και η ομαδικότητα μέσα από την τέχνη στο τελευταίο διδακτικό μάθημα του Φρονιστηρίου Κατηχητών της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.

Μεγάλη ήταν η ωφέλεια αλλά και η γνώση που απεκόμισαν τα μέλη του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, όταν την περασμένη Δευτέρα 23 Απριλίου το απόγευμα, συμμετείχαν στο τελευταίο τους μάθημα, πριν από την λήξη και την απονομή των πτυχίων (που θα λάβει χώρα στο αρχονταρίκι του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου την Δευτέρα 30 Απριλίου στις 19.30), που ήταν αφιερωμένο στην ομαδικότητα και συνεργατικότητα των αυριανών κατηχητών της τοπικής Εκκλησίας, γύρω και μέσα από την άσκηση και την διδαχή, την θεωρία και την πράξη της τέχνης.

Έτσι, υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί και συγχρόνως έμπειροι κατηχητές και κατηχήτριες μαζί και με την υπεύθυνη του έργου αυτού κ. Νικολέτα Παπαγεωργίου καθώς και την εκπαιδευτικό πρεσβυτέρα Μαρία Καστανάρα-Λαγού, παρουσίασαν μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης και εκκλησιαστικής τέχνης και κυρίως εδίδαξαν με ακρίβεια την απαράμιλλη σε κάλλος και ομορφιά τέχνη του ψηφιδωτού, που είναι μία από τις πιο όμορφες ενασχολήσεις αλλά και συγχρόνως μία θαυμάσια προσπάθεια του καλλιτέχνη διδασκάλου να αποτυπώσει με πέτρες και ψηφίδες πρόσωπα, εικόνες και παραστάσεις από τον όμορφο κόσμο του Θεού και την ευλογημένη δημιουργία Του. Οι υποψήφιοι κατηχητές ενθουσιάστηκαν με τον τρόπο της διδασκαλίας του ψηφιδωτού, έλαβαν όντως μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ιδιαίτερα χρήσιμη και ωφέλιμη για τα αυριανά κατηχητικά τους μαθήματα και τις νεανικές συνάξεις που θα κληθούν να ομιλήσουν στα παιδιά για τον Θεό και την Εκκλησία Του, για την αξία της πνευματικής ζωής, της εναρέτου βιοτής, αλλά και για το πώς ακόμη δοξάζεται ο Θεός (και εκφράζεται ο άνθρωπος του Θεού) μέσα από την τέχνη, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας.

front_katix_-23apr182 λαρίσης

 

TOP NEWS