Μητρόπολη Σπάρτης: Εσπερινός ενθρονίσεως εικόνας και χειροθεσία μαθητή

  • Dogma

Την χειροθεσία του μαθητή Χρήστου Σπηλιώτη σε Αναγνώστη, τέλεσε εχθές ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε η ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας του Αγίου στο μέσο του Ναού. Στη συνέχεια εψάλησαν τα Μακαριστήρια του Αγίου από τον Σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες και το λαό.

Ακολούθησε η χειροθεσία ενός νέου, μαθητή Λυκείου σε Αναγνώστη, του Χρήστου Σπηλιώτη, δευτερότοκου υιού του υπερπολύτεκνου εφημερίου του ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Σπάρτης Πρωτοπρεσβύτερου π. Αθανασίου.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχουμε ως κοινωνία και ο καθένας προσωπικά να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τα παιδιά μας, ώστε αυτά να ξεπεράσουν τους πολλαπλούς κινδύνους που παραμονεύουν, αλλά και να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα αύριο σε πιο σταθερές και ηθικές βάσεις. Για το νέο Αναγνώστη ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε ευχές για μία δημιουργική και ενάρετη ζωή, ενώ δεν έκρυψε την χαρά του επειδή είναι ο δεύτερος εγγονός του, που ακολουθεί το θεάρεστο αυτό δρόμο. Τέλος, υπογράμμισε το μεγάλο αριθμό νέων, που έχει ο ίδιος χειροθετήσει σε Αναγνώστες σε μία μικρή σχετικά Μητρόπολη σαν τη δική μας, γεγονός που μας δίνει ελπίδα για το μέλλον του τόπου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε η απονομή επάθλων στους νικητές του 1ου φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου στη μνήμη του Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε», που συνδιοργάνωσαν την Κυριακή το πρωί με επιτυχία η Ιερά Μητρόπολή, ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος διένειμε στο εκκλησίασμα επετειακό λεύκωμα για τα 60 χρόνια από τον εγκαινιασμό του ιερού ναού.

TOP NEWS