Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος: Η δεσποτική εορτή της Αναλήψεως στη Μονή Παναγίας Πελεκητής

  • Dogma
αναλήψεως

Με κατάνυξη τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής Καρίτσας Δολόπων, της οποίας το Καθολικό είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου.

Της ακολουθίας του Όρθρου και της αναιμάκτου ιερουργίας προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων, τον Αιδεσιμώτατο Πρεσβύτερο π. Ιωάννη Ζιάκανο και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Θωμά Κάια.

Στην ομιλία του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος ανεφέρθη στο σωτηριολογικό γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου. Προ της απολύσεως, δοξολόγησε τον Τριαδικό Θεό και ανέπεμψε ευχαριστίες στην Κυρία Θεοτόκο και τον Οσιομάρτυρα Δαμιανό για τις Χάρες και τις χαρές, που μας προσέφεραν. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο, ο οποίος τον κατέστησε προ ολίγων ημερών Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής. Επιπλέον, ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων συνεορταστή και συμπανηγυριστή, ο οποίος μη φειδόμενος κόπων ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για την πανήγυρη της Ιεράς Μονής, τους υπολοίπους πατέρες τον Αιδεσιμώτατο Πρεσβύτερο π. Ιωάννη Ζιάκανο και τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Θωμά Κάια, τον κ. Θωμά Βλάχο, Λαμπαδάριο του Ιερού μας Μητροπολιτικού Ναού, τους διακονητές της Ιεράς Μονής και τους ευλαβείς προσκυνητές. Τέλος, ευχήθηκε η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής να αποκτήσει την παλαιά της αίγλη.

Image00012 Image00011 Image00009 Image00007 Image00005 Image00004 Image00002 Image00001

TOP NEWS