Η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος υποδέχθηκε τα οστά του μακαριστού Κυρίλλου Α΄

  • Dogma
θεσσαλιώτιδος

Την Τρίτη 1η Αυγούστου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφεσάλων κ. Τιμόθεος, ο κλήρος και ο ευσεβής λαός υποδέχθηκαν με κάθε επισημότητα στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης τα οστά του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κυρίλλου Α΄ Καρμπαλιώτου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων   Κύριλλος Α΄ ήταν ενταφιασμένος στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών και πλέον είχαμε την χαρά και την τιμή να δεχθούμε τα οστά του, τα οποία θα τοποθετηθούν σε ειδικό χώρο στο Μητροπολιτικό μας Ναό, όπως αρμόζει στον κεκοιμημένο Ιεράρχη.

Ακολούθως, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος και κατόπιν έγινε σύντομη αναφορά στον βίο του από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Στην τελετή παρευρέθησαν τα ανίψια επ΄ αδελφή του μακαριστού Γέροντος Ιεράρχου.

Ο Σεβασμιώτατος δοξολόγησε τον άγιο τριαδικό Θεό για τις χάρες και τις χαρές, που παρέχει πλουσιοπάροχα στην Ιερά μας Μητρόπολη. Παράλληλα, ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, τη σεπτή αδεία και ευλογία των πραγματοποιήθηκε η εκταφή. Τέλος, ευχαρίστησε τα συγγενικά πρόσωπα του Κυρίλλου Α΄, τα οποία από την πρώτη στιγμή έδειξαν ενδιαφέρον και αγκάλιασαν την σκέψη και την επιθυμία του προκειμένου να επιστρέψουν τα οστά του μακαριστού Μητροπολίτου στον τόπο, όπου εκείνος διακόνησε.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στις ακολουθίες του Εσπερινού και της πρώτης ιεράς Παράκλησεως προς την Κυρία Θεοτόκο.

Image00016 Image00014 Image00013 Image00012 Image00011 Image00008 Image00007 Image00006 Image00005 Image00004 Image00003 Image00001

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης

TOP NEWS