Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Η κακή χρήση του πλούτου εγκλωβίζει τον άνθρωπο σε μια φυλακή εγωισμού

  • Dogma

Oύτε με τον πλούτο καταδικάζεται ο άνθρωπος ούτε με τη φτώχεια σώζεται, αλλά με τη χρήση και τη συμπεριφορά του, είτε απέναντι στην πτώχεια, είτε απέναντι στην ευημερία.
 

«Τα υλικά αγαθά γίνονται αλυσίδες που δεν αφήνουν την ψυχή να πετάξει. Μόνο δια της αγάπης και της προσφοράς μπορεί ο άνθρωπος να ελευθερωθεί από τα γήινα» τόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Άγιος Γεώργιος Δομοκού, όπου ιερούργησε σήμερα το πρωί και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αειμνήστου Κοκώς Βαλτινού, μητέρας του Γραμματέως της Μητροπόλεώς κ. Κωνσταντίνου Βαλτινού.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα του πλουσίου νέου τονίζοντας ότι ούτε με τον πλούτο καταδικάζεται ο άνθρωπος ούτε με τη φτώχεια σώζεται, αλλά με τη χρήση και τη συμπεριφορά του, είτε απέναντι στην πτώχεια, είτε απέναντι στην ευημερία. Η κακή χρήση του πλούτου εγκλωβίζει τον άνθρωπο σε μια φυλακή εγωισμού και τα υλικά αγαθά γίνονται αλυσίδες που δεν αφήνουν την ψυχή να πετάξει. Μόνο δια της αγάπης και της προσφοράς μπορεί ο άνθρωπος να ελευθερωθεί από τα γήινα και να πετάξει σε ουράνιες σφαίρες.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας στην οποία έψαλλε Βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Σεραφείμ Κυρίτση, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε Αναγνώστη τον κ. Ιωάννη Λαμπρογιάννη, ο οποίος από μικρό παιδί υπηρετεί στο αναλόγιο της Ενορίας.

Ακολούθως ετέλεσε το ιερό Μνημόσυνο ευχηθείς ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή της αειμνήστου Κοκώς εν τη αγήρω μακαριοτήτι, στα παιδιά της δε και τα εγγόνια να χαρίζει παρηγορία, δύναμη και την προσδοκία της κοινής αναστάσεως.

TOP NEWS