Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Να εργαζόμεθα με εμπιστοσύνη στο Θεό

  • Dogma

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαμίας ιερούργησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 28 Δεκεμβρίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίσας ότι η φυγή του Ιησού στην Αίγυπτο και οι διωγμοί που επακολού­θη­σαν στη ζωή του με αποκορύφωμα τον Σταυρικό θάνατο, είναι μια μορφή του αιωνίου πολέμου που από την εποχή της πτώσεως διεξάγεται μεταξύ των δυνάμεων του σκότους και του φωτός.

27122015_fthi (2)

Την ίδια τύχη έχει και η Εκκλησία Του. Σήμερα βέβαια οι διώκτες του Χριστιανισμού φορούν το προσωπείο του πο­λι­­τι­σμέ­νου, του μοντέρνου, του προοδευτι­κού. Δεν εξαπολύουν δια­τάγ­μα­τα, αλλά ύπουλα μεθοδεύουν τη διαίρεση και το σχίσμα, για την αναστάτωση της Εκ­κλησίας.

27122015_fthi (3)

Πάντοτε θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μας ταλαιπωρούν και θα μας κακο­μεταχειρίζονται, επειδή πιστεύουμε στο Θεό και μένουμε αμετα­κί­νητοι στις εντολές Του. Εμείς δεν θα πρέπει να δειλιούμε, αλλά να δοξάζουμε το Θεό και κυ­ρίως να μην απελπι­ζό­μα­­στε, γιατί μετά τη θλίψη έρχεται η χαρά, μετά το μαρ­τύ­ριο η δόξα. Όπως προνόησε για τη διάσωση του Θεανθρώπου ο Θεός Πατήρ έτσι προνοεί και για την πορεία της ζωής μας. Εμείς έχουμε χρέος να εργαζόμεθα πάντοτε με εμπιστοσύνη στο Θεό, ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο.

27122015_fthi (4)

Μετά την διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος, οι Ιερείς, οι Ιεροψάλτες και το εκκλησίασμα παρεκάθησαν στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας όπου προσεφέρθη καφές και γλυκίσματα και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε μια ωραία και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

TOP NEWS