Μητροπολίτης καταδικάζει επιθέσεις κατά Μουσουλμάνων

  • Dogma

«Κανείς Χριστιανός δεν καταξιώνεται ευαγγελικά να προβαίνει σε ενέργειες που προσβάλλουν οποιαδήποτε άλλη θρησκεία και τους πιστούς της» ξεκαθάρισε ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης στον βουλευτή κ. Χατζηοσμάν.

Θεοδώρα Αβαγιανού

«Κανείς Χριστιανός δεν καταξιώνεται ευαγγελικά να προβαίνει σε ενέργειες που προσβάλλουν οποιαδήποτε άλλη θρησκεία και τους πιστούς της» ξεκαθάρισε ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης στον βουλευτή κ. Χατζηοσμάν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Αφορμή γι αυτή τη δήλωση του ιεράρχη στάθηκε το πρόσφατο συμβάν σε γειτονιά της πόλης, όπου άγνωστοι πέταξαν κεφάλι χοίρου, με σκοπό να προσβάλλουν τους μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής.

Οι δυο τους δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο, η ενέργεια αυτή να προέρχεται από μουσουλμάνους ενώ δήλωσαν ότι «πρέπει οπωσδήποτε να απομονωθούν ακραία στοιχεία» και των δύο θρησκειών στη Θράκη.

«Είναι αναγκαίο να αποβληθούν απολυτότητες και οξύτητες ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες προκλητικές και προσβλητικές ενέργειες, είτε από την μία είτε από την άλλη πλευρά. Σε καμία περίπτωση τέτοιες πράξεις, δεν είναι ικανές να πυροδοτήσουν το καλό και ειρηνικό κλίμα με το οποίο συμβιώνουμε στην περιοχή μας επί έναν αιώνα» επεσήμανε ο κ. Άνθιμος.

Στη συνέχεια οι δυο τους συζήτησαν για διάφορα επίκαιρα θέματα ενώ ο κ. Χατζηοσμάν ευχήθηκε στον μητροπολίτη και στους Χριστιανούς της περιοχής καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά, προσφέροντας κεράσματα.

TOP NEWS