Μητροπολίτης Κερκύρας: Μεγάλος ζητούμενος στη ζωή μας παραμένει ο Ιησούς

  • Dogma

«Ο μεγάλος ζητούμενος στη ζωή μας παραμένει ο Ιησούς Χριστός» τόνισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ Νεκτάριος από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Ανδρέα Παξών.

«Ο μεγάλος ζητούμενος στη ζωή μας παραμένει ο Ιησούς Χριστός» τόνισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ Νεκτάριος από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Ανδρέα Παξών.

Το εσπέρας της Κυριακής 29 Νοεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου στο χωριό Λάκκα των Παξών, όπου και κήρυξε το θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε το Αποστολικό έργο που ανέθεσε ο Κύριό μας στους Μαθητές του, ένα έργο δύσκολο και μαρτυρικό. Με την αγάπη τους όμως οι Απόστολοι για το Διδάσκαλό τους, υπερέβησαν και αυτόν τον ίδιο το θάνατο, κηρύσσοντας Χριστό Εσταυρωμένο και Αναστάντα εκ νεκρών, διδάσκοντάς μας και εμάς σήμερα, ότι τίποτα δεν μπορεί να μας χωρίσει από την κοινωνία μας με τον Ουράνιο Πατέρα μας.

Το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 2015 ο κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέου, όπου στο κήρυγμά του σημείωσε πως ο μεγάλος ζητούμενος στη ζωή μας παραμένει ο Ιησούς Χριστός, παίρνοντας αφορμή από τη φράση του Αγίου Ανδρέου “ Βρήκαμε το Μεσσία “, προς τον αδελφό του Απόστολο Πέτρο. Μπορεί ο σύγχρονος άνθρωπος να κατέχει όλα τα υλικά αγαθά, παρ’όλα αυτά όμως το κενό που υπάρχει στην καρδιά του παραμένει, όντας αποκομμένος από το Δημιουργό του.

Ακόμη στον Απόστολο Ανδρέα δώθηκε το προσωνύμιο “Πρωτόκλητος”, αφού εκείνος επιλέχθηκε να είναι ο πρώτος από τον κύκλο των Μαθητών που εκλήθη από τον Κύριο. Αυτό το κάλεσμα απευθύνει ανά τους αιώνες ο Χριστός προς τον άνθρωπο. Να τον ακολουθήσει, βαδίζοντας τη στενή και τεθλιμμένη οδό, που οδηγεί όμως στην όντως ζωή, στη θέωση.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν εκτός από την πολιτική ηγεσία του νησιού οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου των Παξών, για να τιμήσουν συν τοις άλλοις και τον εορτάζοντα Αρχιερατ. Επίτροπο Πρωτ. Ανδρέα Διαμάντη, Εκπαιδευτικό Μαθηματικό.

TOP NEWS