Μητροπολίτης Κομοτηνής: Δίπλα στους ανήμπορους συνανθρώπους

  • Dogma

Νοσηλευτικά ιδρύματα και κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων επισκέφθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, για να ευχηθεί «χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα» στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας

Ο Μητροπολίτης Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, μετά τη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία επεσκέφθη το Γενικόν Νοσοκομείον Κομοτηνής «Σισμανόγλειον», όπου μετέφερε εγκάρδιες ευχές αναρρώσεως εις τους ασθενείς και δυνάμεως προς τους συνοδούς των, ενώ προς τον Διοικητήν του Νοσοκομείου, την Διευθύνουσα, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εξέφρασε τις ευχαριστίες πάντων διά την προσφοράν τους εις τον υπό της ασθενείας μαστιζόμενον άνθρωπον και την συμβολήν των εις την διατήρησιν του πολυτίμου αγαθού της υγιείας. Μετά το νοσηλευτικό ίδρυμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής μετέβη στη Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων (Γηροκομείο) Κομοτηνής, όπου μετέφερε την ευλογίαν του εν σπηλαίω γεννηθέντος και εν φάτνη ανακλιθέντος για τη σωτηρία μας Κυρίου και ενεψύχωσε τους περιθαλπομένους, ενώ ευχήθηκε τα δέοντα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό.

DSC_00682

DSC_00802

DSC_00932

DSC_01041

Το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», αποτελεί μία αποκεντρωμένη και ανεξάρτητη υπηρεσιακή μονάδα της 4ης Υ.Π.Ε. Μακεδονίας–Θράκης, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, που προσφέρει σημαντικότατο κοινωνικό έργο στους τομείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Στις εγκαταστάσεις του, που εκτείνονται σε 16.500 τ.μ., αναπτύσσονται κλινικές και εξωτερικά ιατρεία, πλήρως εξοπλισμένα.

Το Νοσοκομείο στελεχώνεται από 450 άτομα προσωπικό, διαθέτει 200 ανεπτυγμένες κλίνες κλινικών, 4 κλίνες μονάδας εντατικής θεραπείας, 26 κλίνες μονάδας τεχνητού νεφρού και 8 κλίνες βραχείας νοσηλείας.

TOP NEWS