Μητροπολίτης Κώου: Κανάλια πλήρωναν πρόσφυγες για να κάνουν τους πνιγμένους

  • Dogma
πρόσφυγες

Αίσθηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η αποκάλυψη του Σεβασμιωτάτου Μητοπολίτη Κω και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ότι ξένα τηλεοπτικά δίκτυα πλήρωναν πρόσφυγες για να πέφτουν στη θάλασσα και να κάνουν τους πνιγμένους.

Στις καταγγελίες του αυτές για τους πρόσφυγες και τα μέσα που μεταχειρίζονται τα ξένα κανάλια, προκειμένου να έχουν ένα καλό ρεπορτάζ, προχώρησε εκ νέου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου – Νισύρου κ. Ναθαναήλ, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι ο κόσμος είναι κακός και δε βοηθά. Ότι αδιαφορούμε»υπογράμμισε ερωτηθείς σχετικά ο Μητροπολίτης Κώου – Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ενώ υπογράμμισε επίσης «Σκηνοθετούν σε αβαθή νερά ανθρώπους να πνίγονται, δίνουν χρήματα σε πρόσφυγες και οδηγίες για το τί να κάνουν, να πίνουν νερό, να γυρίσουν ανάσκελα».

«Υπάρχει το λιμενικό σώμα, άνδρες οι οποίοι έχουν μέρες να κοιμηθούν λόγω των διασώσεων και αυτοί διακωμωδούν τέτοιου είδους συμπεριφορές», σημειώσε με νόημα ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης.

Και συνέχισε: «Περνούν το μήνυμα ότι οι άνθρωποι πνίγονται μπροστά στα μάτια μας και εμείς αδιαφορούμε, ενώ δεν δίνουν καμία προσοχή στους ανθρώπους που προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο των προσφύγων».

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου – Νισύρου κ. Ναθαναήλ ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση αυτή σε συνάντηση που είχαν στο μέγαρο Μαξίμου, τονίζντας ότι οι άνθρωποι αυτοί «γελοιοποιούν τον άνθρωπο» με τις κινήσεις αυτές, την ώρα που υπάρχουν πνιγμοί, που «καταρρακώνεται το ανθρώπινο πρόσωπο».

 

TOP NEWS