Μητροπολίτης Λαγκαδά: Αυτός που εμπιστεύεται την ζωή του στον Κύριο, αυτός είναι μόνιμα πλούσιος

  • Dogma

Ο Κύριος μας δείχνει συνεχώς τον δρόμο για να καταφέρουμε να απαγκιστρωθούμε από την σύνδεση που έχουμε με τα υλικά αγαθά και την υπαρξιακή ταύτιση του εαυτού μας με τον πλούτο.

«Αυτός που εμπιστεύεται την ζωή του στον Κύριο, αυτός πάντοτε είναι μόνιμα πλούσιος, κατέχοντας και τον πλούτο τον επουράνιο αλλά και τον επίγειο που δημιουργεί μέσα από τα έργα της αγάπης» τόνισε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης από τον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, όπου ιερούργησε την Κυριακή της 29ης Νοεμβρίου.

Απευθυνόμενος κατά την διάρκεια της ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι μέσα από τα νοήματα της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής Περικοπής πολλά μπορεί να πει κανείς και να διδαχθεί, σημασία έχει όμως ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο τέλειος Θεός, ο τέλειος άνθρωπος και αυτός που μας έχει χαρίσει τα πάντα, αλλά εμείς ακόμα και σήμερα ρωτάμε και απορούμε λέγοντας τι πρέπει να κάνουμε για να σωθούμε.

Ο Κύριος μας δείχνει συνεχώς τον δρόμο για να καταφέρουμε να απαγκιστρωθούμε από την σύνδεση που έχουμε με τά υλικά αγαθά και την υπαρξιακή ταύτιση του εαυτού μας με τον πλούτο.

Θα πρέπει να σκεφτούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αληθινός πλούτος είναι αυτός που περνάει μέσα από την δική μας καρδιά και φτάνει στην πόρτα του αδελφού μας που έχει τα προβλήματα και περνάει τις δοκιμασίες του.
Αληθινός πλούσιος είναι αυτός που έχει μέσα του, την αγάπη ριζωμένη στην καρδιά του. Δείτε πόσοι άνθρωποι καταστραφήκαν και απώλεσαν τις μεγάλες περιουσίες τους. Αυτός όμως που έχει πλούτο στην καρδιά του δεν μένει ποτέ πτωχός.

Σήμερα παρόλο την λεγομένη οικονομική κρίση, είναι πολλοί εκείνοι που έχουν υλικό πλούτο αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα συνεχίσουν να τον έχουν με την τακτική που ακολουθούν.
Αυτός όμως που εμπιστεύεται την ζωή του στον Κύριο, αυτός πάντοτε είναι μόνιμα πλούσιος, κατέχοντας και τον πλούτο τον επουράνιο αλλά και τον επίγειο που δημιουργεί μέσα από τα έργα της αγάπης.

Σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει η αληθινή και απροσωπόληπτος αγάπη. Υπάρχει μία θετική συμβατική συμπεριφορά γύρω από αυτούς που διάκεινται ευμενώς προς εμάς αλλά και προς αυτούς που ελπίζουμε πως κάτι θα λάβουμε. Όταν ο άνθρωπος μπει στην διαδικασία της πνευματικής κρίσεως μέρα με την μέρα η ζωή του χειροτερεύει και βρίσκεται σημείο πολλή δύσκολο.

Ας κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να ζήσουμε σύμφωνα με αυτό που λέγει ο Κύριος, όπως το λέει και όχι όπως το διαμορφώνουμε εμείς. Μέσα στην Εκκλησία συναντούμε τον Χριστό, την Παναγία τους Αγίους αλλά και τον συνάνθρωπο που μας αγαπάει αλλά και μας μισεί. Ας έχουμε όλοι μία διάθεση αγαπητική ο ένας για τον άλλον, μία διάθεση μαθητείας για τις μεταξύ μας σχέσεις, ώστε να μάθουμε να εφαρμόζουμε τον λόγο του Κυρίου.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προχώρησε στην Χειροθεσία ενός νέου αναγνώστου, ο οποίος και θα διακονεί στο Ιερό Βήμα αλλά και στο αναλόγιο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

TOP NEWS