Μητροπολίτης Μαντινείας: Είμαστε ζήτουλες των Ευρωπαίων (βίντεο)

  • Dogma
μαντινείας

Πανηγυρικός Εσπερνός τελέστηκε για  την εορτή των Πολιούχων της Τρόπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. 

Ακολούθησε Λιτανεία και μετά το πέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος, στο σύντομο λόγο του προς τις αρχές του τόπου και τους πιστούς ανέφερε μεταξύ άλλων πως “Το αίμα των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου ήταν η αιτία να γιγαντωθεί το πνεύμα των ηρωικών Κολοκοτρωναίων για να αναλάβουν τον αγώνα για την Ελευθερία του Έθνους και πρώτα πολέμησαν υπέρ Πίστεως και μετά υπέρ Πατρίδος”.

Κατόπιν σημείωσε πως αυτό που ζούμε σήμερα είναι τελείως αντίθετο με το πνεύμα των Νεομαρτύρων αλλά και των ηρώων του 1821 και τώρα “είμαστε ζήτουλες των Ευρωπαίων και των άλλων λαών”, γιατί απεμπολήσαμε την πίστη μας και την αρνηθήκαμε. “Εκεί που κρεμούσαν οι κλέφτες τα άρματα τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης και ευχήθηκε οι Νεομάρτυρες να φωτίσουν και εμάς σήμερα καθώς και να γίνουν πρεσβευτές για εμάς στο Χριστό.

Δείτε στο βίντεο το σύντομο λόγο του Μητροπολίτη κ.Αλεξάνδρου:

Πηγή: drt915.gr

TOP NEWS