Μητροπολίτης Πατρών: Η ευτυχία δεν έχει σχέση με τα κοσμικά

  • Dogma

Πλήθη πιστών κατέκλυσαν τον Νέο μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, στον Εσπερινό της Εορτής της Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και του Μεγάλου Βασιλείου, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στον Εσπερινό εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή σχεδόν όλων των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών.

DSC_9206
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο νόημα της αληθινής και ουσιαστικής ευτυχίας, η οποία ευρίσκεται στη μυστηριακή σχέση του ανθρώπου με τον εν σαρκί φανέντα Θεόν, ο Οποίος είναι η όντως Ζωή, η όντως Χαρά και η Αλήθεια.

DSC_9239
Η αληθινή ευτυχία, ετόνισε μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος, δεν έχει καμιά σχέση με τα κοσμικά, εφήμερα και ψεύτικα πράγματα. Δεν είναι υπόθεση μόνο κοσμικής γνώσεως, η απολαύσεως υλικών αγαθών και βεβαίως επ’ ουδενί μπορεί να βασισθή στην ηδονή και στην αμαρτία (τα οποία δυστυχώς κατοχυρώνονται πλέον και νομοθετικά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, προς μεγίστην απογοήτευση του συνειδητοποιημένου Ελληνικού Λαού, ο οποίος ευτυχώς πατάει σταθερά στα θεμέλια της πίστεως του προς τον Θεό και των υγιών παραδόσεών του).

DSC_9295

Η ευτυχία είναι υπόθεση εσωτερική, βαθειά πνευματική και πηγάζει άπό την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Η ευτυχία προέρχεται από τους πνευματικούς αγώνες, την ασκητική διάσταση και τον Θείο Έρωτα, όπως τα έζησε εις το έπακρον, ο ασκητικός Αρχιεπίσκοπος της Καισαρείας της Καππαδοκίας Ουρανοφάντωρ Βασίλειος ο Μέγας, ο οποίος έφτασε εις τα ύψη της θείας γνώσεως, του κατά Θεόν πλουτισμού και της θυσιαστικής αγάπης προς τον άνθρωπο.

DSC_9324
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχηθείς σε όλους τα δέοντα, υγεία κατ’ άμφω και ευλογία παρά Κυρίου, επί τη εισόδω στο νέο έτος.

DSC_9200
Το πολυπληθές εκκλησίασμα ανέμενε με πολλή υπομονή επί μία και πλέον ώρα, να λάβη την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και ένα κομμάτι από την Βασιλόπιτα.

TOP NEWS