Μητροπολίτης πρ. Άρτης: Ήθελα για συνεχιστή τον Πρωτοσύγκελλο, αλλά η ιεραρχία επέλεξε τον Επιδαύρου

  • Dogma
Άρτης

Με μία ανακοίνωση στην οποία για ακόμη μία δηλώνει ότι ήθελε για συνεχιστή της Αρχιερατικής του διακονίας τον Πρωτοσύγκελλό του ο πρώην Άρτης καλωσορίζει το νέο Μητροπολίτη. 

Επιστολή προς το ποίμνιό του απέστειλε ο πρώην Μητροπολίτης Άρτης κ Ιγνάτιος, στην οποία αναφέρει ότι παρόλο που δεν πραγματοποιήθηκε η επιθυμία του να εκλεγεί ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, εύχεται στο νέο Μητροπολίτη να είναι η Αρχιερατεία του πολύχρονη και πολύκαρπη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου:

Αγαπητοί μου,

Καθώς γνωρίζετε, στις 7 Σεπτεμβρίου, έγινε αποδεκτή από τον Ιερά Σύνοδο τής Εκκλησίας τής Ελλάδος η παραίτησή μου από την θέση τού Μητροπολίτου Άρτης την οποία υπέβαλα, διότι πιστεύω ότι οι εξασθενημένες πλέον σωματικές, πνευματικές και ψυχικές μου δυνάμεις δεν μου επιτρέπουν να ανταποκριθώ δεόντως στις πολλές και μεγάλες απαιτήσεις τού υψίστου αξιώματος και λειτουργήματος τής Αρχιερωσύνης.
Καθώς επίσης γνωρίζετε εξέφρασα την ευχή και επιθυμία μου, την οποία και υπεστήριξα προς την Ιεραρχία, να είναι συνεχιστής τής Αρχιερατικής μου διακονίας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Θεολόγος Ντούβαλης.
Η επιθυμία μας δεν πραγματοποιήθηκε, διότι η Σύνοδος τής Ιεραρχίας επέλεξε και εξέλεξε ως Μητροπολίτη Άρτης τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος κατάγεται από το Άργος, όπου και εργάσθηκε θεοφιλώς μέχρι τώρα, ως Ιεροκήρυξ και ως βοηθός Επίσκοπος. Διαθέτει άρτια μόρφωση και πνευματική κατάρτιση, εκκλησιαστικό ήθος και ιεραποστολικό ζήλο και είναι άνθρωπος απλός, προσηνής και χαρούμενος, πνευματικό ανάστημα τού μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου.
Συγχαίρουμε για την εκλογή του, μετά χαράς αναμένουμε την ενθρόνισή του και από καρδιάς ευχόμαστε να είναι η Αρχιερατεία του πολύχρονη και πολύκαρπη, θεοφιλής και ευλογημένη, προς ωφέλειαν τού λαού μας και προς δόξαν Θεού.

Ο πρώην Άρτης Ιγνάτιος

φωτογραφία από την εκλογή του νέου Μητροπολίτη: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS